• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Dalaman'a yılın ilk Rus turist kafilesi geldi

Dalaman'a yılın ilk Rus turist kafilesi geldi
Rusya’nın başkenti Moskova’dan Muğla'nın Dalaman ilçesine gelen ilk Rus turist kafilesini taşıyan uçak için YDA Dalaman havalimanında karşılama yapıldı.

Rusya’nın başkenti Moskova’dan Muğla'nın Dalaman ilçesine gelen ilk Rus turist kafilesini taşıyan uçak için YDA Dalaman havalimanında karşılama yapıldı.

Moskova’dan 238 kişi ile havalanan Anex tour - Azur Air firmasına ait uçak, YDA Dalaman Havalimanı'na indiğinde uçağın uçuş ekibi için uçakta pasta kesildi. Uçaktan inen turistlere çiçek verildi, çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Rus turistler, daha sonra kendilerini tatil yapacakları yerlere taşıyacak araçlarla havalimanından ayrıldı.

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, bölge turizmi için emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Rus turist kafilesini bölgemize getiren ilk uçak tamamen dolu gelmiştir. Sezon başında olmamıza rağmen ilk uçağın dolu gelmesi önemli bir göstergedir. Rusya, Ukrayna BDT (Birleşik Devletler Topluluğu) ülkelerinden gelen turistlerin Dalaman bölgesinde tatil yapması için çalışan Anex tour ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Rus turistler bölge turizmi açısından hayati öneme sahip. Rusya başta olmak üzere farklı destinasyonlardan Dalaman bölgesine uçuşların çoğaltılması ve penetrasyonun artırılması  için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Başarılı bir turizm sezonu diliyorum” dedi.

Hedef 210 Bin Turist

Anex Tour Kontrat Müdürü Mustafa Özden ise bugün itibari ile Rusya’nın Başkenti Moskova’dan sezonun ilk uçağının Dalaman’a geldiğini belirterek şu şekilde konuştu:

“Bünyemizde yer alan havayolumuz Azur Air’a ait  Boeing 757 tipi uçağımız  toplam 238 Misafirimiz İle Dalaman Havalimanına indi. Bu uçak aynı zamanda bölgeye gelen sezonun ilk Rus Uçağı Olma Özelliğini Taşımaktadır.

Bu yıl toplamda bölgemize  Rusya’nın 10 farklı kentinden uçuşlar planladık. Sayı olarak  135 bin kapasite belirledik. Ukrayna İle birlikte BDT (Birleşik Devletler Topluluğu) ülkelerinden Dalaman’a 210 bin turistin getirilmesi  hedefleniyor.

Bu Rakam Dalaman’ın  Bu zamana kadar BDT (Birleşik Devletler Topluluğu) ve Ukrayna pazarları toplamında, tek bir operatörün ulaşmış olacağı en yüksek rakam olacaktır.

Tüm kış boyunca yoğun bir şekilde otelci partnerlerimizin de katıldığı tanıtım çalışmaları Yürütülmüştür. Başta YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç ve Marmaris Belediye Başkanımız Ali Acar olmak üzere bölgesel tanıtımlarda ilk denilebilecek yenilikte projelere birlikte imza attığımız kanısındayız,Kazan ve ve Nijniy Kamsk şehirlerinde yerel otoritelerle,özellikle Tataristan devlet başkanı Minnihanov un himayelerinde ve Başkonsolosumuzun destekleriyle yapılan çalışmalar, ilişkileri kalıcı hale getirecektir.Bu çalışmalar bölgemize duyulan ilgiliyi olağan üstü artırmıştır.”

dalaman-001.jpgdalaman2-001.jpgdalaman_3.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim