• BIST 9891.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Darıca Tramvay ihalesi 16 Haziran’da

Darıca Tramvay ihalesi 16 Haziran’da
Gebze-Darıca arasında inşa edilecek olan 12 kilometrelik tramvay hattının ihalesi 16 Haziran’da gerçekleştirilecek. İhaleyi alan firma ÇED raporunu hazırlayacak, güzergah ve istasyonları belirleyecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca-Gebze arasında 12 kilometrelik bir güzergahta tramvay yapmak için ön yeterlilik ihalesini yılbaşında gerçekleştirmişti. İhaleye 5 firma katılmış ve tekliflerini Büyükşehir Belediyesi’ne sunmuştu. Belediye, uygulamaya esas kesin projelerinin hazırlanması için yeni bir ihale açtı. 16 Haziran 2016’da gerçekleştirilecek ihale saat 14.30’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İhale İşleri Şube Müdürlüğü’nde yapılacak. İhalede, 12 kilometrelik Gebze-Darıca Hafif Raylı Sistemi ve 8 kilometrelik İzmit Tramvay Uzatma hatlarının uygulamaya esas kesin projeleri ile yapım işi için ihale dokümanlarının hazırlanması işi, ön yeterliliği olan ve ihaleyi kazanan firmalardan biri üstlenecek.

OSB VE KONUTLARI BİRLEŞTİRMEK

İhale dokümanında söz konusu işin amacı şu ifadelerle anlatıldı: “1.7 milyonu bulan nüfusu, hızla gelişen sanayisi ile Marmara Bölgesi’nde yoğun bir göç odağı haline gelmiş, halen büyüyen ve gelişen bir yerleşim alanı olan Kocaeli metropoliten alanı bütünü ve bu alanda yer alan kentsel yerleşim merkezlerinin, mevcut ulaşım sisteminde yaşanan sorun ve darboğazları kapsamlı bir şekilde ele alınarak tespit edilip, kentsel işlevlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak adına, projeksiyon yılı 2015 olan Kocaeli Ulaşım Ana Planı hazırlanmıştır. Gebze’nin kuzeyinde yer alan OSB alanları ve imar planlarında yer alan yeni sanayi alanlarıyla birlikte kuzeyde konut alanları da planlanmıştır.

ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Konut alanlarının sanayi bölgelerine, kent merkezine ve TCDD Marmaray Hattı’na toplu taşıma şebekesiyle bağlanmasına imkan tanıyacak kuzey-güney doğrultusunda bir aksa da ihtiyaç duyulmuştur. Ulaşım Ana Planı doğrultusunda önerilen Gebze-Darıca Hafif Raylı Sistem hattı uygulamaya esas kesin projeleri ile yapım ihale dokümanlarının elde edilmesi amaçlanmaktadır.”16 Haziran’da gerçekleştirilecek ihaleyi kazanan firma Gebze-Darıca tramvay hattı için ÇED raporunu hazırlayacak, ulaşım, güzergah ve zemin etütlerini yapacak, istasyonları belirleyecek, kamulaştırma planlarını hazırlayacak ve istasyon binalarının tasarımlarını yapacak. İhale sonrasında tramvay hattı için inşa çalışmaları birkaç ay içerisinde başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim