• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Davutoğlu'ndan Elazığ'a hızlı tren müjdesi

Davutoğlu'ndan Elazığ'a hızlı tren müjdesi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Elazığ mitinginde halka hitap etti. Elazığ’a Hızlı Tren de dahil bir dizi müjde verdi.


Başbakan Davutoğlu’nu Elazığ havaalanında Vali Murat Zorluoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarını yöneticileri ile çok sayıda partili karşıladı. Burada, önce valiliğe geçen Davutoğlu, daha sonra partisinin İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitingde halka hitap etti.

Elazığ’da 21’inci mitinge çıktığını ve tüm yorgunluğunu unuttuğunu ifade eden Davutoğlu, müjdelerinin olduğunu belirterek, “Şimdi birer birer müjdelerimizi vermeye başlayacağız. Hiç merak etmeyin. Stadyumu en kısa zamanda yapacağız inşallah. Ve eski yerinde yapacağız. Hiç vakit kaybetmeyeceğiz. Elazığspor’a da stadyum üzerinden bir gelir oluşturmaya çalışacağız. Elazığsporu süper ligde görmek istiyoruz. Sulama projesine inşallah başlıyoruz. Tam 250 bin dönüm alanı sulayacak muhteşem bir proje. İnşallah bu tamamlandığında Elazığ çok daha bereketli sulanmış topraklara ulaşmış olacak.

İnşallah yüksek hızlı treni Elazığ’a getireceğiz. Elazığ-Malatya ve Elazığ-Diyarbakır hattının etüt projelerine başladık. İnşallah bütün yollar bir şekilde Elazığ’dan geçecek. Elazığ hem hızlı treni ile hem de karayolu ile örnek bir şehir olacak. Biz iktidara geldiğimizde 35 kilometre bölünmüş yol vardı. Şimdi 350 kilometre var. Kim yaptı? Al köprüsünün epeyidir inşaatı sürüyordu. İnşallah birkaç ay içerisinde köprü de bitmiş olacak. Şovşov deresinin ıslahı için ihaleye çıkarıyoruz. Hamzabey barajı üzerinden Elazığ’ın içme suyu derdini de çözüyoruz. Elazığ’dan gelen hiçbir talep bırakın bir yılı, bir ayı, bir haftayı, bir saat bile beklemez. Madem ki Elazığ ayaktadır. Madem ki Elazığ bize cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 70 vermiştir. Elazığ’ın talepleri beklemez. Organize sanayi bölgesini de genişleteceğiz. Teşvikle ilgili yeni bir düzenleme yaptığımızı da Elazığ’ı göz önünde bulunduracağız ve ikinci organize sanayi bölgesini de inşa edeceğiz.

Harput dünyanın en güzel, en kadim şehri. Bütün bu bölgeyi inşallah özel bir kültür projesi ile Türkiye’nin önemli turizm alanlarından biri haline getireceğiz. Elazığ buraya gelen turistleri ile 5 yıldızlı otellere ev sahipliği yapacak. Elazığ’ı dünya tanıyacak inşallah” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim