• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Delgado'dan Türk yatırımcılara çağrı

Delgado'dan Türk yatırımcılara çağrı
Ekvator Devlet Başkanı Rafael Vicente Correa Delgado, 2013 yılında faaliyete geçirecekleri 12 milyar dolarlık Güney Pasifik Rafinerisi ile Türk yatırımcıların da ilgilenebileceğini söyledi.

Delgado'dan Türk yatırımcılara çağrı

Ekvator Devlet Başkanı Rafael Vicente Correa Delgado, 2013 yılında faaliyete geçirecekleri 12 milyar dolarlık Güney Pasifik Rafinerisi ile Türk yatırımcıların da ilgilenebileceğini söyledi.

Delgado, “Türkiye - Ekvator Ticaret ve Yatırım Forumu”nda yaptığı konuşmada, Türkiye'ye 12 bin kilometre uzaktan ve 30 saatlik uçak yolculuğu ile geldiklerini ve burada olmaktan çok mutlu olduklarını ifade etti. Türkiye'nin potansiyeli ve dinamizminin kendilerini şaşırttığını söyleyen Delgado, "Sürekli ileri giden ve refahı arayan bir ülkesiniz” dedi. Delgado, konuşmasında Ekvator’un özellikle turizm alanında önemli destinasyonları bulunduğunu ve 270 kilometrekarelik yüzölçümü ile dört mevsimi aynı anda yaşayabilen bir iklim özelliğine sahip olduğunu belirterek, "Ülkemizde 14 lisan ve 14 insan tiplemesi var. Farklı coğrafi etniklere sahibiz. Çok çeşitliyiz, ama hiçbir zaman eşitsiz olmak istemiyoruz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

-"GEMİ İNŞASI VE MADENCİLİKTE TÜRK ORTAKLAR ARIYORUZ"-

Ekvator’un ekonomik anlamda büyük bir ülke olduğunu bildiren Rafael Vicente Correa Delgado, çok dinamik bir ekonomiye sahip olduklarını, ekonomik açıdan gelişmelerinin, fakirliği ve eşitsizliği yok ettiğini kaydetti. Ülkelerinde istikrarlı yatırımları da garanti altına aldıklarını dile getiren Delgado, "Özellikle altyapı, lojistik, enerji ve hizmet sektörlerinde ilerleme kaydediyoruz. Özel sektör için teşvikler veriyoruz” diye konuştu.

Ekvator’da büyük bir iç talep oluştuğuna vurgu yapan Delgado, bu gelişmenin ülkeyi ilerlemeye sürüklediğini belirtti. 2007 yılından bu yana ihracatta yüzde 14’lük bir artış kaydettiklerini söyleyen Delgado, “İhracatımızı daha da artıracağız. Özellikle gemi inşası alanında çok iyiyiz. Madencilik ve petrol alanlarında da iyi konumdayız. Gemi inşası, madencilik ve petrol rafinerisini alanlarında Türk ortaklar arıyoruz. Ülkemiz için rekor sayılan 12 milyar dolarlık Güney Pasifik Rafinerisi Projesi 2013 yılında faaliyete geçiyor. Bunun yanı sıra 5 milyar dolarlık madencilik sektörü yatırımlarımız olacak. Bu üç alanda bizimle iş yapmak isteyen Türk yatırımcıları bekliyoruz" dedi.

Delgado, inşaatına başladıkları 8 hidroelektrik santralinin 7'sinin Çinliler tarafından yapılacağını, hidroelektrik ve rüzgar enerjisinin yanı sıra, diğer yenilenebilir enerji alanlarında Türk firmaları için de yatırım fırsatları bulunduğunu açıkladı. Delgado, "Çinliler, bizden rafine petrol almak için uzun vadeli kontratlar yapıyorlar. Türklerle de aynı şekilde bunu yapabiliriz" dedi.

-"KIZIMIN ADI SOFIA, BURADAKİ AYASOFYA'DAN GELİYOR"-

Delgada, kendisinin Belçika'da okuduğunu, 20 yıl önce sırt çantasıyla Türkiye'ye küçük bir bursla ve trenle geldiğini söyledi. Delgado, Türkiye'de bulunduğu sürede yaşadıklarını, şöyle anlattı:

"Günde bir kere yemek yiyordum. Bir ekmek ve bazen bir litre süt içiyordum. Çoğu zaman konserve fasulye alıyordum. Yine de bu şehrin güzelliğini görmüştüm. Topkapı Sarayı, Süleymaniye Camii, su sarnıçları, Ayasofya. O zaman 'ilerde kızım olursa adını Sofia koyacağım' demiştim. Şimdi kızım 18 yaşında ve adı Sofia... Kızımın adı buradaki Ayasofya'dan geliyor. O zaman Efes'e kadar gittim. Ben Hristiyanım. Efes'te nasıl bir barışçıl ülkede olduğumu hissettim. Orada Meryem Ana'nın evini görebildim. Çok iyi bir şekilde konserve ediliyordu. Pamukkale'yi ziyaret ettik. Çok uzun zamandan beri Türkiye'yi kalbimde taşıyorum."

Soruları da yanıtlayan Delgado, gazetecilerin "altın çilek" ile ilgili soruları üzerine, altın çileği kendisinin de yediğini, çok önemli bir besin ürünü olduğunu söyledi. Altın çileği herkese tavsiye ettiğini dile getiren Delgado, bu meyveyle ilgili olumsuz şeylerin söylendiğinin hatırlatılması üzerine, "Bu zehirlenmeyle ilgili. Fakat, zehirlenme yaratan meyve doğal değildi. Bizim altın çilek meyvemiz çok faydalı ve alırken doğal olmasına dikkat etmelisiniz" uyarısında bulundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim