• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Demiryolu emniyeti ve işletmeciliğine düzenleme

Demiryolu emniyeti ve işletmeciliğine düzenleme
Demiryollarında emniyet yönetimine ve demiryolu işletmeciliğine yönelik olarak birçok yeni düzenleme yapıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen değişiklik bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Demiryollarında emniyet yönetimine ve demiryolu işletmeciliğine yönelik olarak birçok yeni düzenleme yapıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen değişiklik bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Gazetede emniyet yönetmenliğinde yapılan değişimler belirtildi.

Yönetmenlikte emniyet sertifikası, demiryolu işletmecilerine yetkilendirme verilmesi, emniyet yönetimi ve yetkilendirilmesine yönelik olarak düzenlemeler getirdi.

Bakanlık tarafından emniyet yetkilendirilmesi işlemleri şehir içi raylı toplu taşıma işletmecileri tarafından alınan 100 bin liralık ücreti 50 bin liraya indirdi. Emniyet sertifika işlemleri için de ulusal demiryolu ağlarında firmalardan alınan 500 bin liralık ücret 250 bin liraya çekildi. Denetimlerde kural ihlali yapılması durumunda uygulanacak cezanın 25 bin lira olarak bildirildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ayrıca Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği'ne de bazı düzenlemeler gerçekleştirildi.  Yönetmelikte yer alan değişikliklere göre bundan böyle organizatörlerin; demiryolu yük taşımacılığı konusunda yetki belgesi sahibi olan tüzel kişilerin kabiliyetlerinden, imkanlarından ve kapasitelerinden yararlanarak kendi adına ve kendi hesabına yük taşıması gerçekleştirerek taşıma faturası düzenleyebilen, yetki belgesi verilen kamu şirketleri ve tüzel kişiler olarak tanımlanacağı bildirildi.

Kamu kuruluşlarında ayrıca kombine taşımacılığı içermesi suretiyle organizatör yetki belgesi almış tüzel kişilerin ve kamu kuruluşların DD yetki belgesi için yapacakları başvurularında yetki belgesi ücreti ödemesinin şartı aranmayacağı da aktarıldı.  Ayrıca sigorta poliçe miktarlarının minimum her olay başı 20 milyon TL’den az olmamakla birlikte bu miktar yılbaşından itibaren geçerli olacağı duyuruldu. Sigorta primlerinden ek prim alınmayacağı ve sigorta şirketleri sözleşmenin ön tarafına sözleşmede belirlenen süre içerisinde teminat tutarının arttırıldığı takdirde, poliçede geçerli olan teminat ek pirim alınmadan yeni teminat tutarları üzerinden ,geçerli olacağını belirtmek zorunda olduklarını söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim