• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Demiryolu sanayicileri bir araya geldi

Demiryolu sanayicileri bir araya geldi
ASO Başkanı Özdebir: "Demiryolu pazarında artık bizlerde varız. Bu araçların Türkiye'de üretilmesini ve bu üretilen malların kullanılmasını istiyoruz"

 

ASO Başkanı Özdebir: "Demiryolu pazarında artık bizlerde varız. Bu araçların Türkiye'de üretilmesini ve bu üretilen malların kullanılmasını istiyoruz"
 
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Demiryolu pazarında artık bizlerde varız. Bu araçların Türkiye'de üretilmesini ve bu üretilen malların kullanılmasını istiyoruz" dedi.
 
Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi'nin (ARUS) ev sahipliğinde Swiss Otel'de düzenlenen "Demiryolu Teknolojileri" konulu sempozyumda, demiryolu teknolojisinde işbirliğini geliştirmek ve ortak yatırımlar yapmak üzere Alman demiryolu sanayicileri yerli üreticilerle bir araya geldi.
 
Etkinlikte konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, sempozyumun zamanlamasına dikkati çekerek, "2 kıtayı deniz altından bağlayan ve 29 Ekim'de açılan Marmaray'ın hemen ardından bu sempozyumun gerçekleşmesi çok önemli. Çin ile Almanya'yı birbirine bağlayacak demiryolu, boğazın altından geçmeye başladı. Bu sempozyumda yeni işbirliklerinin önünün açılacağına inanıyorum" diye konuştu. 
 
Özdebir, Türkiye'nin son 10 yılda her alanda ciddi bir büyüme kaydettiğini belirterek, bu büyümenin temelinde siyasi istikrar ve alt yapı çalışmaları olduğunu vurguladı.
 
Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattının önümüzdeki aylarda faaliyete başlayacağını hatırlatan Özdebir, "Bu çalışmalar sadece yük ve yolcu taşımacılığının gelişmesi değil. Neredeyse 80 yıldır ihmal ettiğimiz demir yolu taşımacılığının tekrar gündeme gelmesi ve öneminin idrak edilmesidir" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Özdebir, Ankara'nın demiryolu ulaşımının merkezi haline geldiğini ifade ederek, bununla beraber Ankara sanayisinin de bugüne kadar yoğunlaşmadığı demiryoluna önem vermeye başladığını söyledi.
 
Ankara sanayisinin demiryolu araçlarıyla yeni yeni tanışmasına rağmen bu alanda önemli merkezler olan Adapazarı ve Eskişehir'den liderliği devraldığına işaret eden Özdebir, "Demiryolu pazarında artık bizlerde varız. Bu araçların Türkiye'de üretilmesini ve bu üretilen malların kullanılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.
 
Yerli raylı ulaşım sistemleri
 
ARUS Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Burhanettin Güvenç, Türkiye'nin Almanya ile önemli ticari ilişkilieri olduğunu belirterek, demiryolu alanında da Almanya ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini kaydetti. 
 
Güvenç, ARUS'un tasarımından üretimine kadar her şeyiyle yerli raylı ulaşım sistemlerini üretebilmek ve oluşturulan yerli markayı kalıcı bir dünya markası haline getirmeyi hedeflediğini vurguladı. 
 
OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Orhan Aydın da demiryolu sektöründe Almanya ile birlikte çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, "Doğru stratejiler ve doğru hareket planları üretmemiz gerekli. Bu konuda hepimizin kazanacağı bir plan yapılmalı" ifadesini kullandı.
 
Almanya Demiryolu Sanayicileri Birliği Başkan Yardımcısı Andreas Becker'de etkinlik kapsamında gerçekleşecek ikili görüşmelerle iki ülke arasındaki işbirliğinin artacağına olan inancını dile getirdi.
 
Becker, Türkiye'nin son 10 yılda demiryoluna fazlasıyla önem verdiğini belirterek, "29 Ekim'de iki kıtayı birbirine 4 dakika gibi bir sürede bağlayan Marmaray'ın açılışını izledik ve bundan oldukça etkilendik" dedi.
 
Söz konusu etkinlikte iki ülke sanayicileri sektörel gelişmeleri masaya yatıracak ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. Konuk sanayiciler, yapacakları iş görüşmeleriyle, demiryolu teknolojisinde işbirliği ve ortak yatırımlar konusunda paylaşımda bulunacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim