• BIST 9794.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Derince Limanı'nın işletilmesi gerekiyor

Derince Limanı'nın işletilmesi gerekiyor
Ay Işığı Derneği’nin geleneksel hale gelen Cumartesi Kahvaltılı Toplantılarında önceki gün Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu konuk oldu.

Derince Limanı'nın işletilmesi gerekiyor

Ay Işığı Derneği’nin geleneksel hale gelen Cumartesi Kahvaltılı Toplantılarında önceki gün Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu konuk oldu. KSO Başkanı Zeytinoğlu önemli açıklamalar yaptı.

Zeytinoğlu, Serbest Bölge alanında Enka’nın bir tersane satın aldığını, burada jeneratör gemileri üreteceğini belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Kocaeli, 40 tane limanı ile çok önemli bir ulaşım bölgesidir. Türkiye imalat sanayinin yüzde 13’ü ilimizde bulunuyor. Yıllık 25 milyar TL vergi ödeniyor. Ülkenin toplam vergi gelirlerinin yüzde 13. 2’si Kocaeli’den karşılanıyor. 73 vilayetin ödediği toplam vergiyi, Kocaeli tek başına ödüyor. Kişi başına yılda 15 bin Dolar vergi ödüyoruz. Türkiye’nin ilk 500 şirketinden 82’si, ilk 100 şirketinden 24’ü ilimizde. Kocaeli’de 2200 tane büyük çapta sanayi kuruluşu bulunuyor.”

KSO Başkanı Zeytinoğlu, Kocaeli’de 13 tane Organize Sanayi Bölgesi, 2 tane Serbest Bölge, 3 tane Teknopark bulunduğunu, ilimizde yabancı sermayenin 155 kuruluşunun faaliyet gösterdiğini belirterek Sanayi Odası’nın önceliklerini şöyle anlattı:

“Derince Limanı'nın durumu önceliklerimiz arasında bulunuyor. Derince Limanı'nın özelleştirilmesi ile ilgili ihale iptal edildi. Tekrar ihaleye çıkılacak. Biz bu ihalenin bir parçası olmak istiyoruz. Derince Limanı atıl duruyor. İşletilmesi, ülkeye kazandırılması lazım. Bir şekilde Derince Limanı'na talip olacağız. Ama Oda olarak gücümüz belli.” dedi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu, bir soru üzerine Güney Koreli Posco yatırımı hakkında da görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bu yatırımın çevreye duyarlı bir yatırım olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Oda olarak bu yatırıma prensipte destek veriyoruz. Benzer yatırımları da destekliyoruz. Ben, bu yatırımın nerede yapılacağını salı günü öğrendim. Sistematik bir hata yapıldı. Bu manada bilgi daha önceden verilseydi, kamuoyunun aydınlatılmasına yardımcı olurduk. Önümüzdeki meclis toplantılarımızda tanıtım yapmalarını isteyeceğiz. Çevreye duyarlı her firmanın ilimize gelip yatırım yapmasını destekleriz.“

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim