• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Desbuild Limak'ın rüşvet verdiği ABD'li yetkili, 87 ay hapis cezasına çarptırıldı

Desbuild Limak'ın rüşvet verdiği ABD'li yetkili, 87 ay hapis cezasına çarptırıldı
Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nda ihalelerden sorumlu bir yetkilinin, TFF Başkanlığı yapan Nihat Özdemir’in ortağı olduğu Desbuild Limak DK JV LLC ile kurduğu ilişkilerle ilgili davada, 13 suçtan mahkum edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı’nda ihalelerden sorumlu bir yetkilinin, TFF Başkanlığı yapan Nihat Özdemir’in ortağı olduğu Desbuild Limak DK JV LLC  ile kurduğu ilişkilerle ilgili davada komplo, rüşvet, elektronik dolandırıcılık ve yalan beyanda bulunmayı içeren 13 suçtan mahkum edildi.

Virginia Federal Mahkemesinde geçtiğimiz Cuma günü görülen davada ABD Dışişleri Bakanlığı’nda ihalelerden sorumlu 60 yaşındaki Zaldy N. Sabino 87 ay hapis ve 3 yıl denetimli tahliye cezasına çarptırıldı.

87 ay hapis cezasına çarptırılan Sabino’nun cezasıyla ilgili duyuru, Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları ile FBI yetkilileri tarafından yapıldı.

ABD Adalet Bakanlığı yazılı açıklamasına göre, 4 Ekim 2019’da suçlu bulunan Sabino’ya, ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Liam O’Grady tarafından geçtiğimiz Cuma günü mahkumiyet cezası verildi. Sabino 87 ay hapsin yanı sıra 25 bin dolar da para cezası ödeyecek.

DESBUILD LİMAK DK JV LLC ŞİRKETİNDEN 521 BİN DOLAR PARA ALDI

Mahkeme kayıtlarına göre Sabino, şirketin sahibinden en az 521 bin 862 dolar nakit para aldığı kaydedildi. Sabino, Desbuild Limak DK JV LLC şirketiyle kurduğu kanuna aykırı ilişkiyi ve diğer bazı hususları, mal beyanı formaları ve geçmiş sorguları sırasında yalan beyanlarda bulunarak gizlemeye çalıştı.

Washington Post gazetesinin iddiasına göre rüşvet veren kişinin ismi ise Deniz Türkkan. Gazetenin haberine göre Türkkan, Sabino’nun sayesinde Irak, Türkiye ve Yemen’de milyonlarca dolarlık ihaleleri kazandı.

2019 Nisan ayında, Deniz Haber Ajansı’nda Recep Canpolat imzalı haberde DESBUILD LİMAK DK JV LLC şirketinin, Sabino ile kurduğu rüşvet ilişkisinin detaylarına yer verilmiş ve ABD Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı iddianame yayınlanmıştı.

rusvet_b.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim