• BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

DHL çalışanlarından anlamlı etkinlik

DHL çalışanlarından anlamlı etkinlik
“Dünya Gönüllüler Günü” kapsamında DHL Express Türkiye, 8 Eylül 2011 tarihinde Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) bahçesinde tüm günü kapsayan bir etkinlik düzenledi.

DHL çalışanlarından anlamlı etkinlik

Dünyanın lider posta ve lojistik grubu Deutsche Post DHL’e bağlı olan DHL Express Türkiye, her yıl 1-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Dünya Gönüllüler Günü’nü 8 Eylül’de çalışanları ile kutladı. DHL Express Türkiye Bilgi İşlem Departmanı önderliğinde bu yıl uygulamaya konulan Elektronik Atık Projesi’ni 2011 Dünya Gönüllüler Günü etkinliği için projelendiren DHL Express, geri dönüşüme tabi tutulan e-atık teslimatından elde edilen gelir ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) aracılığında omurilik felçlisi üç engelliye akülü tekerlekli sandalye bağışladı. 

Engellilerin iş yaşamında yer almasına katkıda bulunmak isteyen DHL Express İnsan Kaynakları, etkinliğe katılan engellilere “İş Görüşmesine Hazırlık ve CV Hazırlama Teknikleri“ konusunda bir saat süren bir eğitim verdi. Günün ilerleyen saatlerinde ise TOFD üyesi engelliler ve DHL Express çalışanları geri dönüşüm firması Akademi Çevre tarafından, e-atıkların toplanması ve geri dönüşüm süreci ile ilgili bilgilendirilirken, TOFD bahçesine yerleştirilen küçük bir e-atık konteyneri ile temsili e-atık atma merasimi düzenlendi.  

Keyifli ve eğlenceli bir ortam içerisinde geçen Dünya Gönüllüler Günü kutlamalarında engelliler ayrıca, DHL Express çalışanlarına TOFD bahçesinde yer alan engelli parkurunu tanıtarak, günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgilendirirken, bazı DHL Express çalışanları tekerlekli sandalyelerle bu zorlukları deneyimledi. DHL Express Dünya Gönüllüler Günü, 10'u zihinsel ve bedensel engelli gençlerden, kalanı da "sağlam" ebeveynlerden oluşan 18 kişilik, kaynaştırılmış "Bremen Mızıkacıları” perküsyon grubunun mini konseriyle son buldu.  

TOFD’nin bahçesinde düzenlenen etkinlik gününde yaptığı konuşmasında kurum kimliği, ve iş modelleri çerçevesinde anlam taşıyacak tüm sosyal sorumluluk projelerine destek vermeyi hedeflediklerini vurgulayan DHL Express Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi, “Yaşadığımız toplumlara pozitif dönüşlerimizi sunmak üzere, dünya genelindeki Deutsche Post DHL çalışanlarının gönüllü katkıları ile Dünya Gönüllüler Günü etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. 2011 yılında toplam 50.000 DHL çalışanı 600 farklı proje ile bu programa destek verdi. Çalışanlarının, kişisel sosyal sorumluluk bilincini ortaya koyarak kendi inisiyatifleri ile toplumlarına yardıma hazır olduğu bir şirketin parçası olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. 

TOFD aracılığıyla engelli ihtiyaç sahiplerine destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Akavi “E-atık projemiz kapsamında önce şirket envanterimizdeki, ardından çalışanlarımızın kendi kişisel eşyaları arasından atığa ayrılabilecek tüm elektronik malzemeleri geri dönüşüme bağışladık. Bugüne kadar dört ihtiyaç sahibi akülü tekerlekli sandalyesine kavuştu. Türkiye’de tehlikeleri henüz yeterince anlaşılamayan elektronik atık konusunda başlattığımız bu projemizi, önümüzdeki dönemde müşterilerimiz ve ardından daha geniş kitlelerin desteğine açarak, daha fazla ihtiyaç sahibine destek olabilmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Dünya Gönüllüler Günü Hakkında

2008’de Asya Pasifik Bölgesi’nde uygulamaya konulan Dünya Gönüllüler Günü, çalışanlar arasında gönüllülük ruhunu yerleştirme ve onları, kendi topluluklarında pozitif bir etki yaratmak için zaman ve emek adamaları için teşvik etmeye odaklanan bir sosyal yardım programı olarak dikkat çekiyor. Çalışanlar, Deutsche Post DHL’in üç Kurumsal Sosyal Sorumluluk programının - GoTeach (Destek Eğitimi), GoGreen (Yeşili Koru) ve GoHelp (Afete Müdahale) – içinde yer almaya teşvik ediliyor. 

2010’da, 100’den fazla ülkede yaklaşık 30 bin çalışan, müşteri ve iş ortağı bu yıllık etkinliğe katılmak için yerel ortaklar, müşteriler ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar veya sosyal organizasyonlar/kuruluşlar ile işbirliği yaptılar.

Dünya çapındaki DHL çalışanları 1 – 10 Eylül 2011 tarihleri arasında, şirketin bugüne kadar düzenlenen en büyük gönüllü kampanyasında çeşitli topluluk girişimlerine katılacaklar.

Bu yıl yapılacak faaliyetlerin bazıları aşağıdakileri içeriyor:

·         İmkânları kıt olan topluluklardan gelen çocuklar için kitaplar, yazı malzemesi ve/veya resim malzemeleri ile özel çantaların ulaştırılması

·         Okulların onarımı ve yenilenmesi

·         Ağaç dikimi

·         Parkların, sahillerin ve ortam çevresinin temizlenmesi

·         Kan bağışı kampanyaları

1315568090_dhl_dunya_gonulluler_gunu.jpg

1315568113_dhl_dunya_gonulluler_gunu_-2.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim