• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

DHMİ müdürü savunmasını verdi

DHMİ müdürü savunmasını verdi
Milas Bodrum Havalimanı’ndaki enerji dönüşüm ihalesine fesat karıştırdığı iddia edilen Teknik Hizmetler Müdür Vekili Ersin Köksal savumasını verdi.

Milas Bodrum Havalimanı’ndaki enerji dönüşüm ihalesine fesat karıştırdığı iddia edilen Teknik Hizmetler Müdür Vekili Ersin Köksal savumasını verdi.

Hakkında müfettiş raporu hazırlanan ve ihaleye fesat karıştırdığı iddiası hakkında savunması istenen Köksal, iddiaları reddden bir savunma sundu.

'İHALEYE KİMLERİN KATILACAĞINI BİLMİYORDUM'

Annesi ile ilgili iddiarı reddeden Köksal; 'Annemin en son hali yüzde 26 oranında hissesi bulunan (daha sonradan 10.07.2015 tarihinde hissesini satmış ve bu şekilde bir ilgisi kalmamıştır. 4T Teknik ismindeki şirketin üç ihaleyi aldığı doğrudur. Ancak ben hangi firmaların ihaleye gireceğini daha önceden bilmiyordum. Bu firmada annemin herhangi bir müdürlük veya yönetimde bir yetkisi yoktur. Annemin hissesi bulunan bir şirketin ihalaye katılamayacağını bilmiyordum. Ayrıca hangi firmanın ihaleye katılacağını bilmem mümkün buunmamaktadır' ifadelerini kullandı.

Köksal savunmasında şu ifalere yer verdi:

'İlgili yazınızda benim 'ihaleye fesat karıştırdığım' iddia edilmektedir. Ancak yapmış olduğum fiil, böyle bir kastım olmadığı için ihaleye fesat karıştırma değildir. Yazınızdan sonraki araştırmalarımda TCK.'da yarar sağlama şartının olmadığını gözlemledim. Yarar sağlama sadece bir artırım sebebi olarak sayılmıştır. Ancak önceki 765 syl. TCK'ya baktığımda yarar sağlama ve kurumun zarara uğratılması bir şart olduğunu tetkik ettim. Benim veya annemin bir haksız yarar sağlama durumum, kamumunun böyle bir zararı olmamıştır.

Kanun suçun oluşması için hileli davranış'ı aramaktadır. Benim veya annemin, 4T şirketinin ihalelere katılması için herhangi bir hileli davranışımız olmamıştır. Ancak yazınız konusu ihalelere herşey açık ve aleni olmuş herhangi bir hileli davranış veya kandırma düzen olmamıştır. 

Açıkladığım nedenlerle benim ne bir suç işleme kastım ve ne de bu yönde fiilerim mevcuttur. Kurumumuzda 1998 yılından beri kurum yararı için gayretle çalışmalarımın, almış olduğum ödül ve sicil notlardan da anlaşılacağı üzere ilk göreve başladığımdan bu yana birçok başarılı projeyi imalatı ve üretimi kurum kaynak ve imkanları ile yapıp, kurumumuzun kaynaklarını boşa harcatmadım. Kanunun suç olarak nitelenen maddi unsurların oluşmamasını da dikkate alarak savunmamın kabulünü ve Cumhuriyet Savcılığı neticesinin bekletici mesele yapılmasını arz ederim''

Kaynak: AIRPORT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim