• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

DHMİ'de 139 kişi görevden uzaklaştırıldı

DHMİ'de 139 kişi görevden uzaklaştırıldı
Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında DHMİ Genel Müdürlüğünde 139 personel görevden uzaklaştırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı kamu  personeline yönelik çalışma kapsamında, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)  Genel Müdürlüğünde görevli 139 personel görevden uzaklaştırıldı.

DHMİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütüne  ilişkin yürütülen çalışmalar sonucu ilgili yasa ve mevzuat gereği çeşitli  birimlerde görevli 139 kişinin görevden uzaklaştırıldığı ve haklarında soruşturma  başlatıldığı bildirildi.

İZMİR'DE 11 GÖREVDEN ALINDI

Edinilen bilgilere göre; Paralel yapının hizmetinde bulunan Ufuk Sendikaları'na bağlı (Ufuk Sağlık-Sen, Ufuk Yerel-Sen, Ufuk Haber-Sen, Ufuk Kültür-Sen, Ufuk Bayındır-Sen, Ufuk Ulaştırma-Sen, Ufuk Tarım Orman-Sen, Ufuk Enerji-Sen, Ufuk Büro-Sen.) Ufuk Ulaştırma Sen'e üye oldukları belirlenen 11 kişi için özel önlemler alındı.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda uçaklar hizmet veren personelin apron kartları, kapatıldı. Uçaklara hizmet verilme noktasında büyük zorluklar yaşandığı öğrenilirken, Paralel Yapı üyesi olduğu belirlenen 11 kişi görevden uzaklaştırıldı.

BİRLEŞİK TAŞIMACILIK ÇALIŞANLARI SENDİKASI'NDAN AÇIKLAMA

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde (DHMİ) görevden uzaklaştırılan 139 kişi arasında Elazığ Havalimanı ve Siirt Havalimanı'nda çalışan 2 Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi de vardı. 

BTS'den, görevden uzaklaştırma ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Sendika, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Darbeyle Mücadele Adı Altında Paralel Yapıyla ya da Darbe Girişimi İle İlgili Olmadığı Belli Olan 2 Üyemiz Görevlerinden Uzaklaştırıldı!

15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan sorumlu ve suçlu bulma çabası kimin hangi gerekçelerle yaptığı belli olmayan listelerle neredeyse cadı avına dönüşmüştür. Bu listelerde paralel yapıyla ya da darbe girişimi ile ilgili olmadığı belli olan isimlerin kişisel husumetler nedeniyle de yer aldığı gün gibi aşikardır.

Bunun en bariz örnekleri Elazığ Havalimanı Müdürlüğünde çalışan üyemiz Sultan Tugay Karakuş ile Siirt Havalimanı Müdürlüğünde çalışan üyemiz Nazım Sarsılmaz’ın görevlerinden alınmasıdır.

Darbe girişimi ya da paralel yapıyla ilgisinin olmadığını cümle alemin bildiği üyelerimiz Sultan Tugay Karakuş ile Nazım Sarsılmaz’a karşı kişisel olarak husumet taşıyan Havalimanı Müdürlerinin "gayretleri" ile bu işlemin yapıldığını düşünmekteyiz.

Bilinmelidir ki, hukuk ve adalet herkese lazımdır.

Arkadaşlarımıza karşı yapılan bu işlemin kaldırılması için bütün meşru ve hukuksal zemini kullanacağımızdan, konuyu üyesi olduğumuz ulusal ve uluslararası Konfederasyon ve Federasyonların gündemine taşıyacağımızı ve üyemizle hukuk dışı yollarla uğraşmayı iş edinenlerin peşini bırakmayacağımızı, adalet önünde hesaplaşacağımızı bildiririz.

Merkez Yürütme Kurulu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim