• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Diyarbakır Havalimanı terminali açıldı

Diyarbakır Havalimanı terminali açıldı
Diyarbakır havalimanının yeni terminal binasının temeli düzenlenen törenle atıldı
Temel atma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Teröre, 400 milyar doğrudan, dolaylı olarak 900 milyar kaynağımızı erittik, tükettik, yok ettik. Bir hiç uğruna harcadık. Sonuç ise, gözyaşı, üzüntü ve hayal kırıklığı” dedi.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan Diyarbakır havalimanının yeni terminal binasının temel atma töreni düzenlendi. 5 milyon yolcu kapasiteli terminal binasının 2014 yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Daha önceki askeri alan olarak kullanılan yerde yapılacak terminal binasının temel atma törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, çok sayıda bürokrat ve davetli katıldı.
 
Diyarbakır havalimanının yeni terminal binasının bilgilerini de aktaran Bakan Yıldırım, terminal binası Diyarbakır’ın çehresini değiştireceğini ifade etti. Bakan Yıldırım, “Diyarbakır havalimanı, yeni bir çehreye kavuşuyor. Yıllarca tel örgüleri arkasında seyahat etmek için, oraya geçemezsin, burada duramazsın demekten, ötelemekten Diyarbakır kurtuluyor. Diyarbakır, Türkiye’nin en modern havalimanına kavuşuyor. 5 milyondan fazla yolcuya hizmet edecek. Büyümeye müsait. Apronu 10 uçak kapasiteli. Terminal binasının yapılacağı yer daha önce atış alanıydı. Burayı temizlemek için, aylarca çaba sarf ettik. Buraya atılan mermileri, topları temizledik, yerine bu güzel apronu yapıp, yanına da modern terminal binamızı yerleştireceğiz”şeklinde konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim