• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Diyarbakır Havalimanı'nda açılış heyecanı

Diyarbakır Havalimanı'nda açılış heyecanı
Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın gerçekleştireceği yeni terminal binası, yarın açılacak.

Diyarbakır Havalimanı’nın yeni terminal binasını hizmete açacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın, açılış sırasında terörle mücadele konusunda önemli mesajlar vereceği belirtiliyor.

İLK İŞ BÖLGEYE GİTMİŞTİ

Başbakan Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Adaylığı açıklanır açıklanmaz, ilk iş olarak Diyarbakır’a gitmiş ve terör örgütü PKK bombasıyla 16 köylünün hayatını kaybettiği Tanışık Köyü’ne ziyarette bulunmuştu. Binali Yıldırım, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte, yapımında başrolü oynadıkları Diyarbakır Havalimanı’nın yeni terminal binasının açılışını yapacak.

Yeni terminal binasıyla Diyarbakır, yurtdışı seferlerini de gerçekleştirecek. Mevcut terminal, hac dönemi dışında tamamen yurtiçindeki uçuşlara hizmet veriyor ve bugüne kadar yıllık 1.8 milyon yolcu taşınabiliyordu. İki yıl önce yapımına başlanan havalimanının yeni terminal binası için 300 milyon liraya harcandı. Artık havalimanının 5 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet vermesi planlanıyor.

GÖVDE GÖSTERİSİ ZAMANI

Başkan ve 'Başkan Yardımcısı' gibi çalışacak olan Erdoğan ile Yıldırım, Diyarbakır’daki tarihi açılışın ardından pazar günü de İstanbul’un fetih kutlamalarında birlikte gövde gösterisi gerçekleştirecek.

AYNI ANDA 10 UÇAĞA HİZMET

95 bin metrekare kapalı alana sahip havalimanının yeni terminalinde aynı anda 10 uçağa hizmet vermesi hedefleniyor. Havalimanının, Diyarbakır’ın dünyaya tanıtımı bakımından da önem taşıyacağı ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim