• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Diyarbakır'dan Avrupa'ya uçuş talebi

Diyarbakır'dan Avrupa'ya uçuş talebi
Diyarbakır’da iş odaklı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kentten Avrupa’ya uçak seferlerinin başlatılmasını istedi.

Diyarbakır’da iş odaklı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kentten Avrupa’ya uçak seferlerinin başlatılmasını istedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ile Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, kentten Avrupa’ya uçak seferlerinin başlatılmasını istedi. Diyarbakır ve bölgeden yüz binlerce insanın yurtdışında yaşandığı ve bu insanların ancak İstanbul aktarmalı kentte gelebildiklerini belirten DTSO Başkanı Sayar, “Diyarbakır Havalimanı, uluslararası uçuşların da yapılabileceği modern ve yıllık iki milyon yolcu sayısına ulaşmış bir havalimanıdır, ilimizin ve bölgemizin potansiyeli göz önünde bulundurularak dış hat seferlerinin çeşitlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

Bölgeden Avrupa ülkelerine yapılan seferlerin İstanbul aktarmalı yapılmasının vatandaşların zaman ve para kaybına uğramasına neden olduğunu anlatan DTSO Başkanı Sayar, “Almanya, Fransa ve İskandinav ülkelerine genellikle aile olarak yolculuk yapan hemşerilerimiz zaman ve para kaybına da uğramaktadır. Diyarbakır’ın komşu illere hitap eden konumuyla, ilimizden Avrupa’ya yapılacak uçak seferleri yoğun talep göreceğinden bu seferlere başlanmalıdır” diye konuştu.

“Diyarbakır önemli bir merkez olacaktır”

DTB Başkanı Engin Yeşil ise, “Diyarbakır Havalimanın 2017 yılının ilk altı ayında toplam 953 bin 993 vatandaşımızca kullanmıştır. Bu rakamlar gösteriyor ki ilimize havaalanında uluslararası sefer sayılarının artırılmasıyla daha fazla yolcunun taşınması söz konusu olacaktır. Bu durum ilimiz başta olmak üzere bölge ekonomisinin canlanmasına da katkı sağlayacaktır. Avrupa’ya doğrudan uçuşların gerçekleştirilmesi bölgeye önemli bir hareketlilik sağlayacaktır. Avrupa ülkelerine direk uçak seferlerinin başlaması durumunda Diyarbakır Havalimanı dış hat uçuşları için de önemli merkezlerden biri haline gelmiş olacaktır” ifadelerinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim