• BIST 9834.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Dokay'dan otopark sorununa çözüm

Dokay'dan otopark sorununa çözüm
Yıllardır filo kiralama, gayrimenkul ve otopark sektörlerinde faaliyet gösteren İzmirli Dokay, havalimanlarındaki otopark sorununa yeni bir çözüm sunuyor.
Havayolu ile seyahatin her geçen gün arttığı günümüzde, birçok kişi de alanlarda bulunan otopark fiyatlarının yüksekliğinden dert yanıyor. İzmirli Dokay da bu soruna çözüm için Adnan Menderes Havalimanı’na 1,5 kilometre uzakta bulunan eski bir demir-çelik fabrikasını otoparka çevirdi. ‘Park Et ve Uç’ sloganıyla hareket eden şirket, önemli fiyat avantajı sunuyor. Şirket, havalimanı ile otopark arasındaki ulaşımı ise anlaştığı taksi kooperatifi ile sağlayacak. Dokay, İzmir’in ardından bu yıl içerisinde aynı konseptle İstanbul ve Ankara’da da otopark açmayı hedefliyor. Gürel Rezidans, Punto İş Merkezi, Kahramanlar, Tekel katlı otoparklarının işletmesinin yapan ve 10 bin araca hizmet veren Dokay’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Özen, yaklaşık 13 yılır Adnan Menderes Havalimanı otoparkını da işlettiklerini hatırlatarak şöyle konuştu;
“O dönemde havalimanındaki otoparkın yüksek fiyatı nedeniyle aracının çevreye bırakan ciddi bir müşteri kitlesi olduğunu görüyorduk. Bizde o süreçte alternatif bir ürün olarak çalışmalar içerisindeydik. Şimdi bu düşüncemizi hayata geçirdik. Havalimanına 1,5 kilometre mesafede 5,5 dönümlük eski bir demir-çelik fabrikasını otoparka çevirdik. Bunu yaparken de otopark konusundaki profesyonelliğimize güvenerek böyle bir farkındalık yapmak istedik.”

Ekonomik fiyat avantajı

‘Park Et ve Uç’ sloganıyla faaliyete geçirdikleri otopark ile İzmirlilere ekonomik seçenek sunmayı amaçladıklarını anlatan Özen, otopark kullananların yüzde 95’nin aracını bir gün bıraktığını belirterek, “Biz de bunun için özel bir fiyat belirledik. İlk gün aracını parkeden için 5 TL gibi bir fiyat yaptık. Havalimanı ile ulaşım konusunda da taksi kooperatifi ile 7,5 TL fiyatlı bir sözleşme imzaladık. Bunun yanında havayolu şirketleri ile görüşmelerimiz var. Onların da buradan shuttle hizmeti vermesi gündemde. Otopark ve ulaşım ayrı iki konu. Biz en iyi bildiğimiz iş olan otopark hizmeti veriyoruz. Ulaşım içinde bu tip bir çözüm ürettik. Bu haliyle otoparkımız, mevcut yapıdan yaklaşık yüzde 50 daha ekonomik” bilgisini verdi.

İKİ ŞEHİR SIRADA

Sektörde yaşanan hareketliliğe dikkat çeken Özen, iki yıllık süre içerisinde Gaziemir’de bu tip otoparkların sayısının artacağını söyledi. Özen, İzmir’in ardından bu yılın ilk yarısında İstanbul ve Ankara’da da benzer bir yapılanma içerisine gireceklerini, şu anda her iki kentte de arsa arayışlarının sürdüğünü ifade etti.

İNŞAATLA BAŞLADI

Adnan Özen A.Ş. bünyesinde 3 sektör odaklı faaliyet gösterdiklerini aktaran Özen, “Dokay markasıyla filo kiralama hizmeti veriyoruz. İzmir’in yanı sıra İstanbul, Ankara ve Antalya’da şubelerimiz var. Türkiye çapında 4 bin aracımız bulunuyor. Bu yıl filo yönetimine geçmeye hazırlanıyoruz. Filonun dışında otopark ve gayrimenkul sektörleri var. Şirketin çıkışı da inşaat” diye konuştu.

KAPASİTE 250 ARAÇ

Otoparkın kapasitesinin 250 araçlık olduğunu, ihtiyaç halinde ise bunun 600’e çıkabileceğini söyleyen Özen, “Yıllardır otopark işletmeciliği yapıyoruz. Bu işi Türkiye’de belediyelerin dışında kurumsal yapan tek firmayız diye bilirim. Güvenlik kameralarıyla sürekli izleniyor. Herhangi bir şey olduğunda, aracı alıp tamir ediyoruz. O süre içinde de müşteriye filomuzdan bir araç tahsil ediyoruz. Bu şekilde çalışan yok” dedi.
 
 
 
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim