• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Dream Chaser 34. Uzay Sempozyumu’nda ilk kez sergileniyor

Dream Chaser 34. Uzay Sempozyumu’nda ilk kez sergileniyor
Colorado Springs’te düzenlenen 34. Uzay Sempozyumu’nda ilk kez görücüye çıkan Dream Chaser Uzay Uçağı, sektör liderlerinin ve basının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sierra Nevada Corporation’a (SNC) ait Dream Chaser uzay uçağı, ABD'nin Colorado eyaletinde düzenlenen 34. Uzay Sempozyumu’nda ilk kez sergileniyor.

“Geleceği temsil eden ve insanların uzayla etkileşimini değiştirme kabiliyetine sahip Dream Chaser uzay aracını sergilemek ve insanların bu olağanüstü mühendislik ürününü yakından görmelerine şahitlik etmek bizi çok heyecanlandırıyor” diyen SNC’nin sahibi ve başkanı Eren Özmen şöyle devam etti: “SNC bir pist iniş aracını uzay ortamına göndermekten gurur duyuyor.”

Amerika’nın uzay uçağı olarak bilinen Dream Chaser, NASA ile yapılan Ticari Yeniden İkmal Hizmetleri 2 (CRS2) sözleşmesi kapsamında 2020 gibi yakın bir tarihte Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapan astronotlara, çok kritik olan bilimsel deneyler ve gerekli malzemeleri ulaştırmadan sorumlu olacak. Dream Chaser, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidip gelebilecek ve kapsüllerden farklı olarak her ticari havaalanına inebilecek dünyadaki tek uzay aracı.

Bu yılki Uzay Sempozyumu’nda sergilenen Dream Chaser, geçen Kasım ayında California’daki Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’nde başarılı bir atmosferik serbest uçuş denemesi gerçekleştirdi ve uzay yolculuğu operasyonu için önemli bir adım atmış oldu.

SNC CEOsu Fatih Özmen, “Dream Chaser’ın özelliklerinin gösterilmesi için Uzay Sempozyumu’ndan daha iyi bir alan olamazdı. Sempozyum, aracın mühendislik ve dizayn unsurlarının uzay meraklılarıyla buluşması için mükemmel bir fırsat’’ şeklinde konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise sempozyumun açılış seremonisinden önce gerçekleştirilen özel bir sunumda konuşma yaptı. Ziyaretinde sadece Dream Chaser’i görmek için zaman ayıran Mike Pence, SNC’nin sahipleri Eren ve Fatih Özmen’den Amerika’nin Uzay Uçağı olarak tanılan Dream Chaser hakkında bilgi aldı. Mike Pence, bu yılın başında kurulan Ulusal Uzay Konseyi’nin de başkanlığını yapıyor. Konsey bünyesinde yer alan ve dünyanın öncü havacılık ve savunma şirketlerinin liderlerinden oluşan 29 kişilik Kullanıcılar Danışma Grubu üyeleri arasında Fatih Özmen de yer alıyor. Uzay uçağının ilk kez sergilendığı etkinlikte, Dream Chaser ve SNC, sektör liderlerinin, konferans katılımcılarının ve SpaceNews gibi sektör yayınlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Katılımcılar sempozyum sırasında 9 metrelik uzay uçağını görme, özelliklerini tanıma ve uzay aracıyla fotoğraf çektirme fırsatını yakalıyor. Ulusal ve uluslararası uzay endüstrisi profesyonellerinin merakla beklediği, sektörün en büyük buluşması olan Uzay Sempozyum’u 16-19 Nisan tarihleri arasında Colorado Springs’teki Broadmoor Hotel’de gerçekleşiyor.

snc.jpgsnc2.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim