• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

DSV Türkiye, demiryoluna her yıl 5 milyon dolar yatıracak

DSV Türkiye, demiryoluna her yıl 5 milyon dolar yatıracak
Türkiye’deki operasyonunu demir yolu yatırımları ile büyütmeyi planlayan Danimarkalı DSV, bunun için her yıl 5 milyon dolar harcama yapacak.

Danimarka menşeili lojistik şirketi DSV’nin Türkiye operasyonu DSV Türkiye, 2018’de demiryoluna odaklanacak. Kuşak Yol projesinde köprü görevi görecek Türkiye’ye demiryolu anlamında yatırımlarını artıracaklarını belirten DSV Türkiye Genel Müdürü Ozan Önder, “Bu proje 10 yıllık bir plan. Türkiye’de tren yolu hedeflerimiz doğrultusunda yıllık 5 milyon dolar ayırdık ve ayırmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’den direkt Almanya’ya giden tren yüklemelerinin yüzde 60’ının kendileri tarafından yapıldığını ifade eden Ozan Önder, “Amacımız bunu daha da artırabilmek. Sürekli buna yönelik alımlar yapıyoruz ve yoğunlaşıyoruz. Çünkü Türkiye hem Kars, Bakü, Tiflis tren yolu projesi ve üçüncü havalimanı projeleriyle ulaştırma hızını yükseltmeyi hedefleyen bir ülke konumunda bulunuyor. Bu sebeple İpek Yolu projesinin gelişimini dört gözle bekliyoruz” dedi.

Yolu kontrol eden, ticareti kontrol eder

Çin’in “Kuşak Yol” projesine ABD’nin alternatif yaratma çabalarıyla ilgili konuşan Ozan Önder, “Yolu kontrol eden global ticaretin yüzde 50’sini kontrol eder. ABD’de de buna alternatif yaratabilmek için elinden geleni yapacak. Bu bir yarış, iyi hizmet veren kazanır” dedi.

Çin’in bu projesinin kendileri açısından pozitif etki yaratacağını ifade eden Önder, “Otomotiv sektörü Balkanlara kayıyor. Bu sebeple Türkiye önemli bir güzergah. Normalde Çin’den kalkan bir gemi 45 ila 60 gün arasında Avrupa’da belirlenen lokasyonlarına gelebiliyor. Tren yolunun hayata geçmesiyle bu zaman 25 güne inebilir ve önemli bir maliyeti aşağıya çekebiliriz” şeklinde belirtti.

Yüzde 60 büyüme öngörüyor

Türkiye operasyonunda 2017 yılında 2016 yılına göre yüzde 65 büyüme oranı yakaladıkları bilgisini veren Ozan Önder, “2018 yılı hedefimizi de buna göre revize ettik. Yüzde 60’lık bir büyüme oranı öngörüyoruz. Denizyolunda 2017 yılında 70 bin TEU’yu yakaladık, bu yıl hedefimiz 100 bin TEU. Havayolunda Türkiye’de ikinci sırada yer alıyoruz. Bu alanda 2018 yılında herhangi bir öngörümüz yok ama havayolu pazarının büyümesiyle biz de pazar payımızı artırabiliriz” şeklinde konuştu.

Global pazarda trendler IT ve elektronik sistemler üzerine yoğunlaşıyor

DSV’nin 44 bin kişiye istihdam sağladığını ifade eden Ozan Önder, “3 bin kişiye yakın bir IT ekibimiz var. Avrupa’ya baktığımızda İngiltere’deki e-ticaret, toplam ticaretin yüzde 75’ine denk geliyor. Özellikle Amazon gibi e-ticaret sistemlerinin yoğunlaşmasıyla nakliyeciliği daha kompakt hale getirecek niş sistemler üzerine yoğunlaşıyor. DSV olarak da IT ekibimizle buna yoğunlaşmış durumdayız” dedi. Türkiye’nin bu trendi yakalayabilecek potansiyele sahip olduğunu söyleyen Ozan Önder, yazılımcılıkta önemli bir yerde bulunduğuna dikkat çekerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye’de nakliye yazılımını bir hafta içinde alabiliyorsunuz. Yurtdışında bu süreç daha uzun sürebiliyor. O sebeple bakir olan bu alan çok daha hızlı bir şekilde geliştirilebilir.”

UTI, 43. satın alma oldu

DSV global anlamda en büyük satın almasını gerçekleştirerek 1,35 milyar dolara UTI firmasını bünyesine kattığını kaydeden Ozan Önder, DSV’nin kurulduğunda bu yana 43 satın alma gerçekleştirdiğini söyledi. UTI’nın kendi düzeyinde ilk satın alma olduğunu belirten Önder, “Ceo’muz gerçekleştirdiği toplantıda 2 milyar Euro’luk bir satın alma kararı daha alındığı söyledi. Ama hangi firma olacağı konusunda netlik yok” dedi.

Kaynak: Ender YAZICI / DÜNYA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim