• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

"Dünya Sivil Havacılık Günü" gerçekleşti

"Dünya Sivil Havacılık Günü" gerçekleşti
"Dünya Sivil Havacılık Günü" nedeniyle Ankara Bilkent Otel’de panel düzenlendi.

"KISA UÇUŞLAR BİZE BIRAKILMALI"

"Dünya Sivil Havacılık Günü" nedeniyle Ankara Bilkent Otel’de panel düzenlendi.

Ankara Bilkent Otel'de düzenlenen panele Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Başkanı Robert Kobah Gonzales,  Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın,TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.
 
Dünya Sivil Havacılık Günü nedeniyle yapılan panelde, konuşmacıların tümü emniyet ve güvenlik öğesine vurgu yaptı.
 
Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin konuşmasıyla başlayan paneli çok sayıda gazeteci de takip etti.
 
Ekşi panelde yaptığı konuşmada Türkiye’nin ICAO ile sürdürülebilir kalkınma projesinde tahmin edilenden çok daha hızlı büyüme göstereceklerini belirtirken, emniyet ve güvenlik faaliyetlerinde hiçbir tavize yer vermeyeceklerini ifade etti. Sivil Havacılık sektörünün gelişmesinde emeği geçen gizli kahramanlara teşekkür eden Bilal Ekşi “Sivil Havacılık Günümüzü bir kez daha kutluyor, daha büyük başarılara imza atmak temennisiyle, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.
 
Bilal Ekşi’nin ardından panelde söz alan TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, panele damga vuracak bir konuşma yaptı. 
 
Hızla büyüyen havacılık sektörüne milyonlarca dolar yatırım yapıldığını ifade eden Ersoy, bu büyümenin sürdürülmesi ve devamlılığı için yetkililerin radikal önlemler almak zorunda olduğunu ifade etti. Ersoy konuşmasında “Milyonlarca yatırım yapılmasına rağmen aldığınız yeni uçaklar, açtığınız yeni hatları pazarlayamazsanız bütün bu çabalarınızın değeri sıfırdır. Havacılık alanında kontrollü ve düzenli büyüme sağlanamazsa, bu uçakların pazarlanması ve sektörde rekabet mümkün değildir. Bu kontrolü Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü gerçekleştirmeli. Size sağlık alanından bir örnek vereyim. MR cihazlarının yaratıcısı Siemens, Almanya’da pazarlama yapmadan önce hükümetin MR cihazlarını nüfusa göre dağıtması gerektiğine inanarak, nüfusu az olan yerlerde üçten fazla MR cihazına izin vermemektedir. Bu denetimin gelişmemesi sonucunda tıkanmış yatırımlar ortaya çıkmaktadır. Avrupa’da son zamanlarda ya el değiştirmeyi ya da iflas etmeyi bekleyen birçok şirket mevcuttur. Pazarda artık kalıcı oyuncular kendini belli etmiştir. Bu oyuncuların bir yandan da büyük oyuncularla işbirliği yapması gerektiğine inanıyorum. Milli havayolu şirketleri özel şirketlerle birlikte çalışarak ağırlıklı olarak uzun uçuşlara yönelmesini kısa mesafeli uçuşları özel sektöre bırakmasıyla nefes alınmasını ve bu yatırımları çöp haline getirmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu alanlar bırakılmazsa özel havayolu şirketlerinin uzun mesafelerde bu oyuncularla zaten yarışamayacağı ortadadır” diye konuştu.
 
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ise TÖSHİD’in çağrısını cevapsız bırakırken, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi evliliklerin bir anda bitemeyeceği gibi bir anda başlayamayacağını sözlerine ekledi.
 
Murat Ersoy’un ardından konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, eskiden 5 milyon yolcu taşıyan özel havayolu şirketlerinin şimdi neredeyse 6 kat büyüyerek bayrak taşıyıcı şirketler kadar yolcu taşıdığını ifade etti. Kotil “Dünya’nın hiçbir yerinde bu denli hızlı bir büyüme söz konusu değildir. Havacılığın büyümeye başladığı yıllarda Türk Hava Yolları’nın taşıdığı yolcu sayısı ve artışı özel sektörle neredeyse aynıdır. Tabi bunda sayın bakanımızın da desteği büyüktür. Biz Türk Hava Yolları olarak hükümetin de desteği ile uluslararası alanda yaşanan krize rağmen büyüdük ve güçlendik. Hedefimiz belli. Beşinci yıldızı alana ve Dünya’nın en iyisi olana kadar durmayacağız” diye konuştu.
 
Temel Kotil’in ardından Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, ICAO tarafından Türk Sivil Havacılığı’na verilen desteğe teşekkür etti. Yalçın sözlerine şöyle devam etti “ICAO hızla büyüme yaşayan bu ülkelere destek vermek ve öncü rol oynamak zorundadır. Emniyet ve güvenlik konularında küresel olarak başarı almak için bu ülkelerde etkisini arttırmalıdır. Sektörümüzde kalifiye iş gücü eksiği ve bilgi eksikliği mevcut fakat bunu ICAO’nun yayınladığı makaleler ve eğitimlerle çözebilecek kapasiteye sahibiz” dedi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ise panelde yaptığı konuşmada DHMİ'nin "Smart" projesinin birçok ödül aldığını ve seyrüsefer hizmetlerindeki gelişmelerden bahsetti.
 
Son olarak panelde söz alan Robert Kohan Gonzales, ülkelerle yardımlaşma ve işbirliği konusuna değindi. Ekim ayında yapılan ICAO çalışmalarında ECAC, AFCAC, Arap ve Latin Amerika Havacılık Emniyetini yakından ilgilendiren birimlerle ortak çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Gonzales, AITA ve ICAO arasında önemli bilgi alış verişleri olduğuna dikkat çekti.
 
Şu anda emniyet ve güvenlik açısından yardıma çok daha muhtaç ülkeler olduğunu belirten Gonzales, birçok ülkeyle de eğitim ve emniyet denetim seviyelerinin yükseltilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını ifade etti.
 
Konuşmaların ardından soru cevap kısmında eski Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı, ICAO Başkanı Gonzales’e sorduğu “ICAO olarak Türkiye’ye bölgesel ofis açma planınız var mı? Türkçe ICAO’da resmi dil olarak kabul edilebilir mi? sorusuna Gonzales şöyle cevap verdi. “Türkiye’nin zaten Paris’te bulunan bölgesel ofise bağlı olduğunu biliyorsunuz. Ayrıca ICAO’da kullanılan resmi diller Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmektedir. Kısaca öncelikle Birleşmiş Milletler’e başvurmanız gerekmektedir” diye konuştu.
 
 
2.20111208103320.jpg
 
3.20111208103329.jpg
 
4.20111208103337.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim