• BIST 9880.13
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Dünya Sivil Havacılık Günü'nüz kutlu olsun

Dünya Sivil Havacılık Günü'nüz kutlu olsun
Bugün Dünya Sivil Havacılık Günü'nün yıldönümü. Havacılığın bu özel günüyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi ve DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal kutlama mesajı yayınladı.

Bugün Dünya Sivil Havacılık Günü'nün yıldönümü. Havacılığın bu özel günüyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi ve DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal kutlama mesajı yayınladı.

Binali Yıldırım:

BAŞARIYA AÇILAN KANATLAR…
 
Türkiye'nin de kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) kuruluş tarihi olan 7 Aralık'ı, 1994 yılından bu yana Dünya Sivil Havacılık Günü olarak kutluyoruz.
 
Başta Türk Sivil Havacılığına emek veren ve katkı sağlayan Bakanlığımızın tüm çalışanları olmak üzere, tüm dünya havacılarının gününü kutluyor, başarılar diliyorum.
 
Başarıya kanat açmak…
 
Küresel bir özellik arz eden havacılık, ülkelerin refah düzeyinin yükselmesinde en önemli göstergelerden biridir… Bu nedenledir ki; istikbalini göklerde arayan ülkeler, başarıya kanat açıyor…
 
Ülkelerin ulusal anlamda havacılıklarını geliştirmesi yetmiyor;  dünyada "sivil havacılık sektöründe ben de varım" demek, dahası büyük oyunculardan biri haline gelmek için atılacak adımlar var. 
 
Türkiye, son dokuz yıldır bu yolda dev adımları bir bir attı. Ülkemiz sadece yolcu, uçak trafiği, havaalanları gibi konularda yaşanan gelişmelerle değil, uluslararası ve bölgesel düzeyde sürdürdüğü etkin politika ve işbirlikleri ile dünya havacılığının odak noktası haline geldi. Bunu da, yerli uçak imalatı ve havacılık teknolojileri alanında göstermek ve başarmak arzusundayız.
 
ICAO Başkanı'nın 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü'nde ülkemize yaptığı ziyaret sivil havacılıkta ortaya çıkan tabloyu daha da anlamlı hale getiriyor.
 
Bu vesileyle güvenli, emniyetli ve sürdürülebilir sivil havacılık anlayışımızdan taviz vermeden yolumuza daha büyük başarılar ile devam etmeye kararlıyız.
 
Ülkemizde ve dünyadaki tüm havacılık camiasının Dünya Sivil Havacılık gününü bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
 
Binali YILDIRIM 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı
 
Bilal Ekşi:
 
Bilindiği üzere, 7 Aralık 1944 yılında Chicago Anlaşması ile kurulan ve ülkemizin de kurucu üyesi olduğu ICAO, kuruluşunun 50. yılı olan 1994 yılında aldığı bir genel kurul kararıyla 7 Aralık'ı Dünya Sivil Havacılık Günü olarak ilan etmiştir.
 
Sivil havacılığın emin ve düzenli bir şekilde yürütülmesi için uluslararası kuralları belirleyen ICAO, her yıl olduğu gibi bu yıl da bir tema belirleyerek üyelerine duyurmuştur.  Bu yılki temamız "Küresel Düzeyde Sürdürülebilir Hava Taşımacılığı için Yardımlaşma ve İşbirliği" Özellikle bu yıl, ICAO'nun havacılıkta işbirliğine vurgu yapan bu temayı benimsemesi ve ICAO'nun Konsey Başkanı'nın Dünya Sivil Havacılık Günü'nde ülkemizi ziyaret ediyor olması dolayısı ile Türk sivil havacılığı çok daha büyük bir coşkuyu hak ediyor.
 
Geçtiğimiz sene 190 üye ülkenin katılımı ile Kanada'da düzenlenen ICAO 37. Genel Kurul Toplantısı'nda, Türkiye'nin sivil havacılıkta yürüttüğü Bölgesel İşbirliği Projesi "küresel havacılık sisteminin gelişimine hizmet eden sürdürülebilir çok yönlü bir proje" olarak diğer üye ülkelere örnek gösterilmiştir. ICAO'nun bu yıl belirlemiş olduğu tema ise bu kapsamda ülkemiz için son derece gurur verici bir gelişme olmuştur.
 
Türk sivil havacılık sektöründeki gelişmelerin yanısıra bölgesel düzeyde yapılan işbirlikleri ve uluslararası havacılık örgütleri nezdinde yürütülen aktif çalışmalar neticesinde ülkemiz küresel havacılık sistemine sağladığı katkı ile de tüm dikkatleri üzerine çekmektedir.
 
ICAO Konsey Başkanı Roberto Kobeh Gonzalez'in Teşkilatın 67. Kuruluş Yıldönümü'nde Bakanımız Sayın Binali YILDIR'ın konuğu olarak ülkemizi ziyaret ediyor olması da bu bakımından büyük önem taşımaktadır.
 
Sivil havacılık sektörünün özel sektöre açılması ve Bölgesel Havacılık Politikası'nın hayata geçirilmesi konusunda ortaya koyduğu kararlılık ve güçlü irade ile bizlere yol gösteren ve desteğini esirgemeyen Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a öncelikle çok teşekkür etmek istiyorum.
 
Uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması amacıyla büyük bir özveri ile çalışan başta Genel Müdürlüğümüzün değerli personeli olmak üzere,  havacılığımızın ulusal ve uluslararası alanda gelişmesinde katkı sağlayan tüm sivil havacılık çalışanlarının ve havacılığımızın bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesin Sivil Havacılık Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum..
 
Sevgi ve Saygılarımla,
Bilal EKŞİ 
Sivil Havacılık Genel Müdürü
 
Orhan Birdal:
 
Uluslararası alanda sivil havacılığın kurallarını belirleyerek dünya genelinde emin ve düzenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla kurulan ICAO, 1994 yılında aldığı genel kurul kararı ile kuruluş tarihi olan 7 Aralık`ı, "Dünya Sivil Havacılık Günü" olarak ilan etmiş ve kutlamaya başlamıştır.
 
Başta Türk Sivil Havacılığına emek veren, katkı sağlayan DHMİ personeli olmak üzere; tüm dünya havacılarının Dünya Havacılık Günü’nü kutluyor, başarılar diliyorum.
 
Türk sivil havacılık sektöründeki olumlu gelişmeler, sektörün ilerlemesine ve ülke ekonomisine olumlu katkı sağlamıştır. Avrupa`da iç hatlarda en hızlı büyüyen Türk Sivil Havacılığı, dış hatlarda yaşanan artışla birlikte 2011 yılı sonunda 125 milyona yaklaşan bir yolcu sayısına ulaşmak üzeredir. Kuruluş olarak Türkiye hava sahasında her gün 4 bine yakın uçağa hava trafik hizmetini sorunsuz olarak vermekteyiz. Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda Türk Sivil Hava taşımacılığının; 2023 yılında 750 uçaklık bir yapıya ve yıllık 350 milyonluk yolcu sayısına ulaşması hedeflenmektedir.
 
Dünya standartlarında havaalanlarının yapılması ve işletilmesi, tüm vatandaşlarımıza güvenli, emniyetli ve sürdürülebilir sivil havacılık hizmeti sunmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kuruluşumuzun hizmet politikasından taviz vermeden Türk Sivil Havacılığına katkı sağlamanın gayreti içerisinde olacağız.
 
Tekrar tüm dünya havacılarının 7 Aralık Sivil Havacılık Günü`nü tebrik ediyor, Türk sivil havacılığına emeği geçen herkesi kutluyorum.
 
Saygılarımla…
 
Orhan BİRDAL
DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve
Genel Müdür
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim