• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi Türkiye'de gerçekleştirilecek

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi Türkiye'de gerçekleştirilecek
Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi'nin onuncusu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) tarafından, 8-11 Mayıs 2018'de Ankara'da düzenlenecek.

​Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi'nin onuncusu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) tarafından, 8-11 Mayıs 2018'de Ankara'da düzenlenecek.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ATO Congresium'da yapılacak 10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi, "Sürdürülebilir ve rekabetçi işletimlere yönelik bilgilerin paylaşımı" temasıyla gerçekleştirilecek.

TCDD Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde UIC tarafından 8-11 Mayıs 2018'de organize edilecek kongrede, teknik, ekonomik ve sosyal konularla ilgili birçok oturum ve yuvarlak masa toplantısı yapılacak. Ayrıca, kongre kapsamında teknik ziyaretler düzenlenerek, dünyada demiryolu sistemlerindeki en son gelişmelerin sergileneceği ticari bir fuar açılacak.

Bugünün ve yarının demiryollarını hazırlamakla görevli karar alıcılar ve temel aktörleri buluşturacak kongreye; demiryolları, tedarikçiler, araştırma enstitüleri, üniversiteler, uluslararası örgütler ve finansal kuruluşların üst düzey temsilcileri katılacak.

Türkiye'de yüksek hızlı trenler

Türkiye'de 2009'da Ankara-Eskişehir hattıyla yüksek hızlı tren işletmeciliğine geçilirken, 2011'de Ankara-Konya, 2013'te Eskişehir-Konya, 2014'te Ankara-Eskişehir-İstanbul ve Konya-İstanbul arasında seferlere başlandı.

Ankara-İzmir ve Ankara-Sivas arasındaki yüksek hızlı demiryolunun yapımı devam ediyor.

Bugüne kadar bin 213 kilometre yüksek hızlı tren hattı işletmeye alınırken, bin 906 kilometre yüksek hızlı tren ve bin 154 kilometre hızlı demiryolunun inşası sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim