• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi yarın başlıyor

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi yarın başlıyor
Uluslararası Demiryolları Birliğinin (UIC) 10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi ve Yüksek Hızlı Demiryolu Fuarı, TCDD'nin ev sahipliğinde yarın Ankara'da başlıyor.

Dünya çapındaki en önemli yüksek hızlı demiryolu etkinliği olan UIC’nin 10’uncu Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi ve Fuarı’nın Açılış Töreni, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımlarıyla 08 Mayıs 2018 Salı günü saat 09.20’de Ankara Ticaret Odası ve Kongre Merkezi’nde (Congresium) gerçekleştirilecek. “Sürdürülebilir ve rekabetçi işletimlere yönelik bilgilerin paylaşımı” teması çerçevesinde yapılacak.

“10. UIC Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi ve Yüksek Hızlı Demiryolu Fuarı”nda teknik, ekonomik ve sosyal konularla ilgili gerçekleştirilecek birçok paralel oturum, panel ve yuvarlak masa toplantılarının yanı sıra, teknik ziyaretler ve dünyadaki demiryolu sistemlerindeki en son gelişmelerin sergileneceği ticari bir fuar da düzenlenecek. Bugünün ve yarının demiryollarını hazırlamakla görevli karar alıcılar ve temel aktörleri buluşturan Kongre’nin katılımcıları; demiryolu altyapı işleticileri, demiryolu tren işleticileri, demiryolu tedarikçileri, araştırma enstitüleri, üniversiteler, uluslararası örgütler ve sektör paydaşlarının üst düzey temsilcilerinden oluşacak. 

FUARA 30 ÜLKEDEN 150 KONUŞMACI KATILACAK 

TCDD’nin ev sahipliğinde 08-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan UIC 10. Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi, 30 ayrı ülkeden toplam 150 konuşmacı ve 900’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilecek. 

TÜRKİYE'DE YÜKSEK HIZLI TRENLER

Ankara - Eskişehir yüksek hızlı tren hattının 2009 yılında hizmete açılmasıyla dünyada Yüksek Hızlı Tren işleten ülkeler ligine yükselen Türkiye’de, bugüne kadar Bin 213 kilometre Yüksek Hızlı Tren hattı işletmeye alınırken, Bin 870 kilometre YHT ve Bin 294 km hızlı demiryolunun inşası sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim