• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Dünyanın en büyük kargo uçağı An-225 Ankara'ya geliyor

Dünyanın en büyük kargo uçağı An-225 Ankara'ya geliyor
Birkaç aydır uçuşlarına ara veren dünyanın en büyük kargo uçağı An-225 yeniden göklere dönmeye hazırlanıyor.

Birkaç aydır uçuşlarına ara veren dünyanın en büyük kargo uçağı An-225 yeniden göklere dönmeye hazırlanıyor.

Ukrayna merkezli uçak üreticisi Antonov tarafından üretilen dünyanın en büyük kargo uçağı, 28 Mart 2018 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinden Ankara'ya bir gün sonra da Dammam'a uçacak.

Antonov tarafından işletilen uçağın uçuş planları arasında Ankara gözükmesine rağmen edinilen bilgiye göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne şuana kadar resmi bir  başvuru yapılmadığı öğrenildi.

Temsil gözetim hizmetinin Gözen Air tarafından verilmesi beklenen An-225'in taksi yollarını kullanmasıyla ilgili teknik bir sıkıntı bulunup bulunmadıyla ilgili değerlendirme de resmi uçuş izni başvurusunun sonrasında DHMİ tarafından değerlendirilecek.

YALNIZCA 1 ADET ÜRETİLDİ

Antonov An-225 Mriya, merkezi Ukrayna'da bulunan Antonov Tasarım Bürosu (Antonov Design Bureau) tarafından yapılmış stratejik hava taşıtı olarak biliniyor. "Buran Uzay Mekiğini" taşıma amaçlı imal edilen uçak, yine Antonov tarafından üretilen AN-124 modelinin daha büyük hali. Uçağa, Ukrayna dilinde "Hayal" anlamına gelen Myria adı verildi.

Kargo taşımacılıkta kullanılan bu uçaktan şu anda sadece bir adet bulunuyor. Üretimine başlanan ikinci uçak ise tamamlanmamış bir halde hangarda tutuluyor.

Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI-Fédération Aéronautique Internationale) tarafından Guinnes Rekorlar Kitabı'na 240 alanda aday gösterilmişti.

Şu anda Antonov Havayolları tarafından işletilen bu uçak, büyük boyutta ve ağırlıktaki özel yüklerin taşınmasında kulanılıyor. Uçağın 600 ton yük taşıma kapasitesi bulunuyor.

DEV UÇAĞIN UÇUŞ PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE

uçuş.jpgantonovs.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim