• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

E-Devlet seyahat izin belgesi başvurusu

E-Devlet seyahat izin belgesi başvurusu
Şehir değiştirmek zorunda olanlar, şehirler arası yolculuk için Seyahat İzin Belgesi almak zorunda. Seyahat İzin Belgesi başvuruları geçtiğimiz günlerde e-devlet üzerinden alınmaya başladı.

 28 Mart saat 17.00 itibariyle geçerli olan valilik izni vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sınırlandırılan bu uygulama sayesinde, koronavirüsün şehirlerarasında taşınmasının önlenmesi öngörülüyor. İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla bir takım kurallar getirilerek, seyahat izne bağlandı. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin 81 ili için seyahat izin belgesinin nasıl alındığının yanıtı:

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR Mİ?

Seyahat izin belgesi için en çok merak edilen konulardan bir tanesi de 65 yaş üstü vatandaşlar. Geçtiğimiz günlerde 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Vatandaşların seyahat etmesi zorunluysa, gerekli izinleri almaları gerekecek. 65 yaş üstü vatandaşlar da seyahat izin belgesine tabi tutulacak. Bunun içinde kaymakamlık ve valilik tarafından oluşturulan Seyahat İzin Kurulu’na başvurmaları gerekmektedir. 65 yaş üstü vatandaşlar başvurduklarında izin alırlarsa, seyahatleri boyunca ilaçlarının yanlarında olması, koruyucu maske ve korucu eldivenle seyahat etmeleri önerilmektedir.

İZİN BELGESİ İÇİN NEREYE BAŞVURMAK GEREKİYOR?

Bulundukları şehirden farklı bir şehre gitmek isteyen vatandaşlar, valilerin ve kaymakamlıkların koordinesinde oluşturdukları Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak izin almaları gerekmektedir. Eğer kişinin seyahat mazereti uygun görülürse, kurul tarafından seyahati için onay verilecek ve kişiye bir belge düzenlenecek. Kişi bu belgeyle gitmek istediği ile seyahat edebilecek. Hazırlanan belgede kişinin gideceği yer, gidip dönüş yapacağı tarih ve seyahat güzergâhı da bulunacak.

VALİLİĞE HANGİ BİLGİLER GİDİYOR?

İzin Belgesi alması gereken vatandaşlar, bir takım bilgileri belirtmeleri gerekiyor. Seyahat Kurulu’na başvuran vatandaşlar, izni aldıkları takdirde telefon numaraları, isim ve soy isim bilgileri, gidilecek yerin adresi gibi bir takım önemli bilgiler valiliğe iletilecek.

E-DEVLET’TEN İZİN ALINABİLİR Mİ?

Son zamanlarda vatandaşlara her türlü alanda kolaylıklar sağlanıyor. Seyahat İzin Belgesi’ne E-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek. Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden duyuru yaptı. Yapılan açıklama şu şekildeydi:
“Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımızın artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet Kapısında”

E-DEVLET’TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet’ten Seyahat İzin Belgesi almak mümkün. Platform üzerinden belge almak isteyenlerin şu adımları izlemesi gerekmektedir:

1.Kişinin, E-devlet platformuna TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapması gerekmektedir.

2.Giriş yapılınca arama kısmına “Seyahat İzin Belgesi” yazılması gerekmektedir.

3.İçişleri Bakanlığı’nın başvuru ekranına yönlendirildikten sonra sağ kısımda yazan “Yeni Başvuru” yazan yere tıklanması gerekmektedir.

4.Seyahat türünün belirtilmesi gerekiyor. (Havayoluyla mı deniz yoluyla mı yapılacak?)

5.Çıkan ekranda kişinin kişisel bilgilerini girmesi gerekmektedir. Son olarak aşağıda yer alan “Başvuruyu Bitir” butonuna tıklanması gerekiyor.

6.Başvuru işlemi tamamlandığında iletişim bilgileri üzerinden olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapılacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim