• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

EASA heyetinden SHGM'ye ziyaret

EASA heyetinden SHGM'ye ziyaret
Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) İcra Direktörü Patrick Goudou ve beraberindeki EASA heyeti 28 Ekim 2011 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

EASA heyeti SHGM'yi ziyaret etti

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) İcra Direktörü Patrick Goudou ve beraberindeki EASA heyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Türkiye ile EASA arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi kapsamında yapılan görüşmeye, SHGM  yetkililerinin yanısıra Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve DHMİ Genel Müdürlüğü gibi ilgili sivil/asker paydaşların temsilcileri katıldı.
 
SHGM ile EASA arasında 2009 yılında imzalanan ve sadece uçuşa elverişlilik konularını içeren mevcut Çalışma Düzenlemesi (Working Arrangement) kapsamına ATM/ANS alanının dâhil edilmesinin görüşüldüğü toplantıda, EASA ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla çeşitli konular üzerinde duruldu.
 
Bu çerçevede, mevcut düzenlemeye getirilmesi önerilen değişikliklere ilişkin olarak, EASA tarafından sunulacak taslak öneri metni üzerinde ulusal seviyede gerekli değerlendirme ve koordinasyonun yapılması ve sonrasında görüşmelere devam edilmesi konusunda prensip kararı alındığı belirtildi.
 
Ayrıca, Eurocontrol ESIMS denetimlerinden EASA standardizasyon denetimlerine geçiş sürecine ilişkin ülkemiz endişe ve itirazları da toplantıda gündeme getirilerek, konunun AB Komisyonu ile Genel Müdürlüğümüz tarafından 18 Kasım 2011 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek olan Ortak seminerde detaylıca ele alınması da kararlaştırıldı.
 
Öte yandan, EASA ile yapılan görüşmelerde; ülkemiz deneticilerinin üçüncü ülkelere yapılacak EASA standardizasyon denetimlerine gözlemci olarak katılması ve EASA bünyesinde Ülkemizden temsilci bulundurulması gibi konular üzerinde mutabık kalınmış olup, çeşitli alanlarda ortak çalıştaylar düzenlenmesi konusunda da fikir birliğine varıldı.
 
Ayrıca, SAFA programına Ülkemiz katkısından duyulan memnuniyet de EASA yetkilileri tarafından ifade edilerek, mevcut işbirliğinin geliştirilerek sürdürülmesi konusunda da mutabık kalındı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim