• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Easyjet Zonal Dryer sistemi süreci başladı

Easyjet Zonal Dryer sistemi süreci başladı
Easyjet’te Zonal Dryer sisteminin 12 aylık deneme sürecine başladı. Zonal Dryer ile yakıt tasarrufunun yanı sıra uçak ağırlığının azaltılması hedefleniyor.
EasyJet, kabin ağırlığını azaltacak Zonal Dryer sisteminin 12 aylık deneme sürecine başladı. Zonal Dryer ile yakıt tasarrufunun yanı sıra uçak ağırlığının azaltılması hedefleniyor.
 
Avrupa’nın 1 numaralı düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet, kabin ağırlığını azaltacak Zonal Dryer sisteminin 12 aylık test sürecini başlattıklarını açıkladı.
 
easyJet, İsviçre’nin CTT sisteminin kullanılacağı Zonal Dryer ünitesini 4 adet A320 tip uçağında kullanacak. 30 kilogram ağırlığındaki sistemin kullanılacağı uçaklarda 250 kilograma kadar hafifleme sağlanması hedefleniyor. Uçak ağırlığındaki bu azalma, ortalama 12 adet yolcu bagajına yer açarken, yolcuların temiz hava kalitesinin de artmasını sağlayacak.
 
easyjet, uçuşlarında endüstrinin en temiz, genç ve hesaplı filosuna yer vermenin yanı sıra uçaklarında uyguladığı bu son teknoloji ile de ekolojik denge üzerindeki etkiyi en aza indirgemeyi taahhüt ediyor. easyJet uçaklarının, bugüne kadar aynı uçuşları yapan benzer özelliklere sahip diğer uçaklara göre yüzde 22 oranında daha düşük karbon ayak izi bulunuyor.
 
Zonal Drying sistemi; havalandırma, ısıtıcı, nem azaltıcı ve hafif elyaf camlı fiber pervanesi ile uçağın içerisindeki hava kalitesini arttırdığı gibi kuru havayı da su tasarrufu yaparak kabine veriyor.
 
Kabin ağırlığı, uçak kapasitesi ve yakıt tüketimini etkileyen ana faktör olmasından dolayı Zonal Drying sistemi sayesinde easyJet’in yıllık yakıt tüketiminin 1,2 milyar pound değerinde azalması bekleniyor.
 
Yakıt tüketiminin easyJet’in birincil odak noktası olduğunu ve bu girişimle doğaya karşı olan sorumluluklarını yerine getirdiklerini ifade eden easyJet Uçuş Operasyon Yöneticisi Kaptan Chris Foster; “Yıllık 4,5 milyon kg yakıt tasarrufu sağlayacak olan Zonal Dryer teknolojisinin deneme süreci sonunda gözle görülür pozitif sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz’’ dedi.
 
Deneme sürecinin başarı ile tamamlanması sonrasında easyjet, Zonal Dryer sistemini filosundaki diğer uçaklarda da kullanmaya başlayacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim