• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Edirne, hızlı tren projesi bu yıl başlıyor

Edirne, hızlı tren projesi bu yıl başlıyor
AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, hızlı tren projesi sayesinde Edirne’ye taşınacak nüfus potansiyelini karşılayacak yatırımların ivedilikle devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Edirne, altyapı çalışmaları tamamlanan ve bu yıl içinde ihale sürecinin de bitmesi hedeflenen Hızlı Tren Projesi’ne gözleri çevirdi. AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe de “Edirne’nin katma değeri olacak” dediği Hızlı Tren Projesi’nin her şeyden önce Edirne’ye taşıyacağı nüfus potansiyelini kaldıracak yatırımların önemli olduğuna dikkat çekti.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Edirne için son derece faydalı bir hizmet olduğunu, projenin sadece İstanbul Edirne değil, Edirne’den Kars’a kadar düşünülüp değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Akmeşe, devletin büyük yatırımı dediği proje sayesinde Edirne’ye taşınacak nüfus potansiyelini karşılayacak yatırımların ivedilikle devreye girmesi gerektiğini söyledi. Akmeşe konuyla ilgili olarak şunları aktardı:

“İVEDİLİKLE TAŞINACAK NUFÜSA GÖRE YATIRIM YAPILMALI”

“Hızlı Tren projesine gelince, bilindiği gibi sayın Başbakanımız Ulaştırma Bakanı iken bu proje ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Altyapı çalışmaları tamamlandı, ihale süreci de bu yıl içinde bitecek. O da ihale edilirse Edirne’nin katma değeri olacak. Olaya sadece hızlı tren diye bakmamak lazım. Kentimize gerçekten bu proje bir katma değer sağlayacak. Her konuda Edirne için faydalı bir hizmet. Bu yıl içinde ihalesi bittikten sonra en kısa zamanda tamamlanacak diye düşünüyorum. Sadece İstanbul- Edirne diye düşünmeyin. Bu proje Edirne’den Kars’a kadar. Bu devletimizin büyük bir yatırımıdır. Hızlı Tren Projesi’nin Edirne’ye taşıyacağı nüfus potansiyeli kaldıracak yatırımlar da önemli. Bu konuda yerel yönetimlere de büyük iş düşüyor. Belediyemiz hızlı trenin geleceğini hesap ederek ona göre yatırımlar yapması lazım. Sadece hızlı trenin Edirne’ye gelmesi Edirne’ye bir şey kazandırmaz. Edirne’ye hızlı tren gelsin ama bunun karşılığında buraya gelenler de burada bir şey görmeli. Altyapısı hazır olmalı.

“ALTYAPI HAZIR OLMALI”

Edirne-İstanbul arası 45 dakika ve büyük ihtimalle Edirne cazibe merkezi olacak. Zaten turizmde iyi bir yoldayız. Turizm ve tarımdan başka bir gelir elde edebileceğimiz başka bir alan yok. Sanayi Edirne’de şu anda pek gözükmüyor. Pek sanayi yatırımı yok ama turizmin faydalarını görmeliyiz. Bu da yerel yönetimlerle olacak. Sayın Belediye Başkanımız Recep Gürkan şu altyapı çalışmalarını bir bitirsin ondan sonra üste gelsin, Edirne’yi biraz güzelleştirsin, hizmetler yapsın. Bize de ne düşerse söz konusu olan Edirne ise biz de her konuda başkana yardımcı olmaya hazırız. Bunu her zaman teyit ettik zaten, yine hazır olduğumuzu bir defa daha beyan ediyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim