• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Ege'de facia: Göçmen teknesi battı, 1'i çocuk 28 kişi öldü

Ege'de facia: Göçmen teknesi battı, 1'i çocuk 28 kişi öldü
Aydın'ın Didim ilçesinden Yunanistan'ın Leros Adası'na geçmeye çalışırken bindikleri eski balıkçı teknesi batan yabancı uyruklu göçmenlerden 1'i çocuk 28'i hayatını kaybetti.


Aydın'ın Didim ilçesinden Yunanistan'ın Leros Adası'na kaçak göçmen taşıyan tekne battı. Kazada 1'i çocuk 28 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Öte yandan Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında botları sürüklenen 57 kaçağı sahil güvenlik ekibi kurtardı.
      
42'si Suriye, 13'ü Afganistan ve 2'si Eritre uyruklu olmak üzere 57 kaçak, Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek üzere Yeşil Liman mevkisinden lastik botla Ege Denizi'ne açıldı.  Denizde bir süre yol alan botun motoru arızalandı. Sürüklenmeye başlayan botu fark eden sahil güvenlik ekibi, kaçakları kendi botlarına alıp Küçükkuyu beldesinde karaya çıkardı.
      
Kaçaklar, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Ayvacık Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Bodrum’dan ailesiyle Yunanistan’a geçmeye çalışırken, bindikleri botun batması sonucu cansız bedeni sahile vuran Aylan Kurdi’nin fotoğrafı, Avrupa’nın bu soruna bakışını değiştirip, kapıları açtı. Sığınmacıların İzmir’de toplanma merkezlerinden Basmane de bu nedenle hareketlendi.

Avrupa ülkelerinin kısmen de olsa kapıları açması üzerine Basmane’de Yunan adalarına geçmeyi bekleyen binlerce sığınmacının hareketlendiği gözlendi. Yaklaşan kış öncesi Yunan adalarına geçmek isteyen çok sayıda sığınmacı ’yolculuk hazırlıklarına’ başladı. Basmane Garı ve buradaki otobüs firmaları önüne çok sayıda Suriyeli’nin ya geldiği, ya da sahil bölgelerine gittiği görüldü. 

İzmir'e gelen ertesi gün görülmüyor

Basmane esnafı parası olan Suriyelilerin Yunan adalarına gittiğini, dilenen, parası olmayanların ise kamplara gönderildiğini belirterek, "Aylan’ın fotoğrafının yayınlanmasından sonra büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Gelenleri ertesi gün göremiyoruz. Parası olanlar taksi kiralayarak sahil ilçelerine gidiyor" dedi.

1-134.jpg2-147.jpg3-104.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim