• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

EGERAY'ın temelini Bakan Yıldırım atacak

EGERAY'ın temelini Bakan Yıldırım atacak
İZBAN hattını Cumaovası'ndan Torbalı'ya uzatacak projenin temel atma töreni, 7 Ekim'de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşecek

İZBAN demiryolu hattını, Cumaovası'ndan Torbalı'ya kadar uzatacak olan EGERAY Projesi'nin temel atma töreni, 7 Ekim cuma günü saat 14.30'da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşecek.

İzmir'deki Sanayi ve Ticaret Odası başkanlıklarının Aliağa-Cumaovası banliyosunun (EGERAY) Torbalı Tepeköy İstasyonu'na kadar uzatılması yönündeki talepleri hayata geçiyor. TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi gerekli ön hazırlıkları yaparak projeyi yapım aşamasına getirdi. Küçük Menderes havzasındaki tarım ve sanayi tesisleri ile OSB'lerin taşıma potansiyeli dikkate alınarak yapılan çalışmada son noktaya gelindi.
7 ÜSTGEÇİT

Buna göre, Cumaovası-Tepeköy arasında 30 kilometrelik ikinci hattın inşası, elektrifikasyon ve sinyalizasyon tesislerinin kurulması, hattın ihata altına alınması vb. çalışmalar, TCDD tarafından gerçekleştirilecek. Hat boyunda yer alacak 4 adet (Tekeli, Pancar, Torbalı, Tepeköy) istasyon binası ile 7 adet karayolu üstgeçidinin inşası ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

EN UZUN BANLİYÖ

6 Mart 2011 tarihinde hizmete giren EGERAY Projesi'nin İZBAN Bölümü'nün bugüne kadar 30 milyon yolcu taşıyarak İzmir trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirdiğini belirten TCDD yetkilileri, sistemin Aliağa'dan Cumaovası'na kadar olan toplam 30 istasyon ile 79 kilometrelik hatta metro standartlarında hizmet verdiğini söyledi.

Aliağa Cumaovası hattının Türkiye'nin hava limanı bağlantılı en uzun banliyo sistemi olduğunu belirten yetkililer, 2010 Ağustos ayından itibaren hizmet vermeye başlayan Egeray ile sadece Ocak 2011-Ağustos 2011 döneminde yolcu sayısının 21 milyon 179 bin 886'ya ulaştığını söyledi.

Yeni vagonlar yolda

İzmir Büyükşehir Belediyesi için Çin'de üretilen yeni metro vagonlarının ilk partisi yola çıktı. 4 vagondan oluşan ilk tren seti, 26 Ekim'de İzmir Limanı'nda olacak. Yeni araçlarla İzmir Metrosu'ndaki vagon sayısı 45'ten 77'ye yükselecek.

Üçyol-Üçkuyular ve Bornova Metro hatlarındaki inşaat çalışmalarında sona yaklaşılırken, Büyükşehir Belediyesi'nin genişleyen metro sisteminde kullanacağı yeni vagonların üretimi de Çin'de devam ediyor. Üretilecek 8 tren setinden ilki Şangay Limanı'ndan gemiye yüklenmek üzere Zhuzhou kentindeki fabrikadan TIR'larla yola çıktı. 4 vagondan oluşan tren setinin 26 Ekim'de, İzmir Limanı'nda olması bekleniyor. Toplam 32 vagonun tamamı, gelecek Nisan ayına kadar teslim alınmış olacak.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim