• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Eğitim uçuşu paniğe neden oldu

Eğitim uçuşu paniğe neden oldu
Sosyal medyada fotoğrafları yayılarak "Freni boşaldı, piste iniyor ama duramıyor" yorumları yapılan yolcu uçağının, "iniş- kalkış" eğitimi için kullanıldığı bildirildi.

Sosyal medyada fotoğrafları yayılarak "Freni boşaldı, piste iniyor ama duramıyor" yorumları yapılan yolcu uçağının, "iniş- kalkış" eğitimi için kullanıldığı bildirildi.

Kentte sık sık şehir üzerinde alçak uçuş yapan, daha sonra havalimanına sürekli iniş kalkış yapan yolcu uçağını gören vatandaşlar, sosyal medyada fotoğraflarını paylaşarak, "Uçağın freni boşaldı", "Yolcu uçağı piste iniyor ama duramıyor", "Havada ve yerde büyük panik" gibi yorumlarda bulundu.

Kısa sürede yayılan fotoğraf ve yorumlar Uşak'ta paniğe yol açtı. 

Uşak Havalimanı Müdür Vekili Muzaffer Aykaç, yaptığı açıklamada, alanda eğitim uçuşu yapıldığını, olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Aykaç, şehrin üzerindeki alçak uçuşun da eğitimin bir parçası olduğunu belirtti.

Uçağın bağlı bulunduğu hava yolu şirketinin Eğitim Başkanı Mecit Tuğal da gazetecilere, pilot adayı kişilere iniş- kalkış eğitimi verdiklerini açıkladı.

Her adayın belli sayıda iniş kalkış eğitimi alması gerektiğini belirten Tuğal, "Göreve başlayacak adaylara, kullanacakları yolcu uçağı boşken eğitim veriyoruz" dedi.

İniş- kalkış eğitiminin alçak irtifada gerçekleştirildiğini vurgulayan Tuğal, "Pilot uçağı indiriyor, kısa süre pistte ilerleyip tekrar hızlanarak havalanıyor. Yaklaşık 40'ar dakikalık periyotlarla pilotlarımıza bu eğitimi veriyoruz. Her molanın ardından pilot değiştiriyoruz. Bugün 9 pilot adayına iniş- kalkış eğitimi veriyoruz" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim