• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Eko Atlantik'ten Türkler'e yatırım daveti

Eko Atlantik'ten Türkler'e yatırım daveti
Atlas Okyanusu'nun üzerinde inşa edilen dev şehir projesi Eko Atlantik'ten Türkler'e yatırım daveti geldi. Özellikle marina için ortak yatırımcı aranıyor

Atlas Okyanusu'nun üzerinde inşa edilen dev şehir projesi Eko Atlantik'ten Türkler'e yatırım daveti geldi. Özellikle marina için ortak yatırımcı aranıyor

Njierya'nın Lagos Eyaleti'nde yatırımına başlanan dev yapay ada projesi Eko Atlantic'ten Türk yatırımcılara davet geldi. Ülkenin en zengin işadamlarından Chagoury Group'un sahibi Ronald Chagoury'nin Atlantik Okyanusu'nun 10 milyon metrekarelik alanını 140 milyon ton kumla doldurarak yapacağı dev ada, 250 bin kişinin yaşayacağı bir şehir olacak. Victoria Adası'na bağlı olan ve 2005'te yapımına başlanan projede rezidans, otel, iş kuleleri, marina ve eğlence alanları yer alacak. Dev şehre 7 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

MARİNADA FIRSAT

Projenin Türkiye'ye tanıtılmasına öncülük eden DEİK Türk - Nijerya İş Konseyi Başkanı Hakan Özel, Eko Atlantik'in yatırımcılar için fırsat olduğunu söyledi. Yatırımın 5 yılda geri dönebileceğini belirten Özel, "Yatırımcılar özellikle marina için ortak arıyor" dedi.

METREKARESİ 250 $

Projenin metrekaresi bin 250 dolara satılıyor. Finans caddesinin bulunduğu alanda ise fiyat 2 bin 500 dolar. En az 2 bin metrekarenin satıldığı projeyi Chagoury Group'a bağlı South Energyx yürütüyor. Hakan Özel, bugüne kadar 5 bin metrekarelik alanın kumla doldurulduğunu söyledi. Özel, "Arap ve İtalyanlar arazi satın aldı" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim