• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Ekonomi Bakanı Zeybekci: FETÖ ile ilişkili şirketlerle ilgili üretilen tüm rakamlar spekülatif

Ekonomi Bakanı Zeybekci: FETÖ ile ilişkili şirketlerle ilgili üretilen tüm rakamlar spekülatif
Ekonomi Bakanı Zeybekci, FETÖ ile ilişkili şirketlerle ilgili üretilen tüm rakamların spekülatif olduğunu belirterek, "Bu anlamda Maliye Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar bütün hassasiyetiyle devam ediyor." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili şirketlerle ilgili üretilen tüm rakamların spekülatif olduğunu belirterek, "Bu anlamda Maliye Bakanlığımızın ve ilgili kurum ve kuruluşlarımızın yaptığı çalışmalar bütün hassasiyetiyle devam ediyor." dedi.

Zeybekci, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında yaşananları aktarmak üzere geldiği Londra'da, "İş adamları, Ekonomi ve Ticaret" başlıklı toplantının, ardından basın toplantısı düzenledi.

İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi veren Zeybekci, "Bir terör örgütünün darbe girişiminin nasıl bir demokrasi ve halk zaferi haline dönüştüğünü ve sonrasındaki ekonomik gelişmelerle ilgili de dünyanın başka noktalarında gerek TL’nin değeri, gerek faiz, gerekse diğer nakit finansal hareketlerle ilgili beklentilerin tam tersine, Türk ekonomisinin nasıl tepkiler verdiğini anlattım." dedi.

Zeybekci, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının ardından Türkiye ile bu ülke arasında bir Serbest Ticaret Anlaşması yapılmasına yönelik çalışmalara başlama konusunda Fox ile anlaştıkları bilgisini yineledi.

Fox ile görüşmesinin olumlu bir havada geçtiğini belirten Zeybekci, İngiliz bakanı Türkiye’ye davet ettiğini söyledi.

İngiltere ile Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu toplantısının bu yıl içinde, muhtemelen kasım ayında Londra’da yapılacağını bildiren Zeybekci, bu kapsamda Türk ve İngiliz iş adamlarını bir araya getirecek bir iş forumu da düzenleneceğini ifade etti.

FETÖ soruşturması kapsamındaki şirketler

Bakan Zeybekci, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında operasyon yapılan şirketlerle ilgili soru üzerine, terör örgütüne yardım ve yataklık eden şirketlerin ekonomiye potansiyel tehdit oluşturmayacağını dile getirdi. Zeybekci, "Bu şirketlerin, ekonomimizi, 3. tarafları, ekonomimizin diğer aktörlerini olumsuz etkilemesine izin vermeyeceğiz. TMSF’nin bu anlamda devreye girmesinin altında yatan gerekçe de budur." dedi.

"Terör örgütüyle ilişkide olan şirketlerle ilgili üretilen tüm rakamlar spekülatiftir." ifadesini kullanan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bu anlamda Maliye Bakanlığımızın ve ilgili kurum ve kuruluşlarımızın yaptığı çalışmalar bütün hassasiyetiyle devam ediyor. Şirketlerin ortaklarının terör örgütüyle ilişkili olması, Türkiye’nin envanterinde aktif değer olarak yer alan şirketlerin de cezalandırılmasına veya zarar görmesine asla ve asla sebep olmamalıdır. Bunda çok büyük hassasiyet gösteriyoruz. Kişiler işledikleri suçlar varsa, yargı önünde yargılanarak bu cezalarını çekmeliler. Şirketlerle ilgili son derece hassas davranıyoruz, olabildiğince en dar seviyede kalmasına çalışıyoruz."

Bazı şirketlerin ise "tepeden tırnağa, bütün hücreleriyle pislik yuvası haline geldiğini" belirten Zeybekci, bunların sayısının iki elin parmağını geçmeyeceğini söyledi.

Zeybekci bu şirketlerle ilgili olarak, "Nasıl terör örgütüne silahlarını yok et, göm, üzerine de beton dök diyorsak, bunlar da terör örgütünün önemli silahlarıdır, bir şekilde aynı mantıkla yok edilmesinin sağlanması lazım." diye konuştu.

Nihat Zeybekci, Türkiye’de bir erken seçim ihtimali olup olmadığının sorulmasına karşılık da "Gerek parlamentonun, gerek siyasetin, gerek hükümetin, gerekse partimizin gündeminde erken seçim diye bir şey kesinlikle yoktur." dedi.

"STA kapsamında iş gücünün serbest dolaşımı olmayacak"

İngiltere ile yapılacak Serbest Ticaret Anlaşması’nın iş gücünün serbest dolaşımını içerip içermeyeceğiyle ilgili soruya da Zeybekci, bu anlaşma kapsamında iş gücünün serbest dolaşımının olmayacağı yanıtını verdi.

Sığınmacılarla ilgili anlaşma kapsamında gündemde olan vize muafiyeti konusuna da değinen Zeybekci, "Türkiye’nin vize serbestisine kavuşmasının bir adım öncesinde ben Türkiye’nin ekonomik olarak AB ile entegrasyonu anlamına gelen Gümrük Birliğinin güncellenmesini ve bizim istediğimiz şekilde güncellenmesini daha öncelikli olarak görüyorum." diye konuştu.

İngiltere’nin AB’den ayrılma kararıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Zeybekci, karara, "İngiltere’nin AB’yi yüzüstü bırakması" olarak değil, "AB’nin İngiltere’yi tutamaması" şeklinde bakmak gerektiğini söyledi.

İngiltere’nin yüzyıllardır dünyada önemli bir ekonomik aktör olduğunu dile getiren Zeybekci, bu ülkenin ayrılmasının AB için bir kayıp olduğunu ifade etti.

Zeybekci, İngiltere temasları sırasında kendisine eşlik eden AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerine de teşekkür etti. Zeybekci, 15 Temmuz sonrası dönemin önemli kazançlarından birinin "siyasetteki birlikte hareket edebilme kabiliyeti" olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim