• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ekonomi Bakanlığı Güneydoğu'da 'destek ve teşvikleri' anlatıyor

Ekonomi Bakanlığı Güneydoğu'da 'destek ve teşvikleri' anlatıyor
Ekonomi Bakanlığı, 100'ün üzerinde bürokratla Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'daki 250 ihracatçı firmayla buluştu.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, birlik ve beraberlik içerisinde devlet-vatandaş iş birliğinin sağlanmasının birçok konuda olduğu gibi üretim, istihdam ve ihracatın artırılması için de önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

GAİB'ten yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı'ndan 100'ün üzerinde bürokrat, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin ev sahipliğinde devlet teşvikleri ve desteklerinde bilinmeyenler ve yeni uygulamaları anlatmak üzere Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'daki 250 ihracatçı firmayı yerlerinde ziyaret etti, sahada ihracatçılarla buluştu.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Ekonomi Bakanlığı'nın, hizmeti ihracatçının ayağına getirdiğini, uygulama sonucu olumlu gelişmelerin yaşanacağını aktardı.

Ekonomi Bakanlığının başlattığı uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Çıkmaz, "Ekonomi Bakanımız sayın Nihat Zeybekçi'nin talimatıyla bakanlık bürokratları ihracatçı firmaları ziyaret ederek onların her türlü sorununu ve ihracatta karşılaştıkları güçlükleri yerinde inceliyor. Bu kapsamda şu ana kadarki en kapsamlı ve en organize ziyaretler Güneydoğu Anadolu Bölgesinde gerçekleştirildi."

Çıkmaz, firmaların ihracat, ithalat, yatırım teşvikleri, serbest bölgeler ve ürün güvenliği denetimi konularında bilgilendirildiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bizler için çok verimli bir çalışma oldu. Birlik ve beraberlik içerisinde devlet-vatandaş iş birliğinin sağlanması elbette birçok konuda olduğu gibi üretim, istihdam ve ihracatımızın arttırılması için de önemli bir gelişme. Hedefleri olan bir ülkeyiz. Bu hedeflerimize ulaşmak için yolumuza çıkan sorunların çözümünü, ilgili bakanlıklarımızla el ele vererek yapacağız. Burada Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi başta olmak üzere sahaya inerek öz veriyle çalışan Ekonomi Bakanlığı bürokrat ve uzmanlarına gönülden teşekkür ediyoruz." 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim