• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

'El birliğiyle hayvan açığımızı ortadan kaldıralım'

'El birliğiyle hayvan açığımızı ortadan kaldıralım'
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Geliniz el birliği yapalım hep beraber gayret ederek hayvan açığımızı ortadan kaldıralım diyoruz." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Geliniz el birliği yapalım devlet olarak, hükümet olarak, Bakanlık olarak biz üzerimize düşeni, siz de vatandaş olarak bu teşvikleri alarak, üretime destek vererek, çabalayarak, hep beraber gayret ederek bu hayvan açığımızı ortadan kaldıralım diyoruz." dedi

Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında, Büyükşehir Belediyesince Paşabağı Mahallesi'nde yaptırılan Engelli Koordinasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Engelli vatandaşlarla sohbet eden Çelik, tenis oynayıp, buradaki müzik grubuyla birlikte "Dostum dostum" türküsüne eşlik etti.

Çelik, hükümet olarak engellilerle ilgili önemli çalışmalara imza atmaya çalıştıklarını, bu anlamda sıkıntıların ortadan kalkması adına mücadele ettiklerini anlattı.

Programın ardından Çelik, Genç Çiftçi Projesi kapsamında gerçekleştirilen büyükbaş hayvan teslim törenine katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak tarım anlamında önemli işler gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlatarak, çiftçiye sahip çıkmak için her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade etti.

Çelik, bugün de bin 62 büyükbaş ve 2 bin 320 küçükbaş hayvanı hibe olarak verdiklerini aktararak, üreticinin bunları sürüye dönüştürmesini istediklerini dile getirdi.

Ülkede tarım ve hayvancılığı geliştirme noktasında yeni uygulamaları hayata geçirdiklerini hatırlatan Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

"Bitkisel üretimde havza bazlı destek modeline geçtik, Şanlıurfamız da havzalara ayrıldı. Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum, artık kafamıza göre iş yok, planlı, programlı bilimsel bir şekilde ne yapacaksak bu plan dahilinde yapacağız. 'Ben böyle öğrendim babamdan.' Bu dönem bitti, havzadan destek almak istiyorsan hangi ürünler tavsiye edilmişse, o ürünleri ekeceksin, Türkiye'nin neye ihtiyacı varsa, toprak hangi ürünü daha verimli kılacaksa bu çalışmaları biz tamamladık. Şimdi de önümüzdeki yıl destekleri alabilmenin yolu bu çerçevede ekim gerçekleştirmenizdir, bunun için bu gelişmeleri il ve ilçe müdürlüklerinden takip etmenizi istiyoruz. Birlikte Türkiye'de tarımın ve hayvancılığın ayağa kalkması konusunda el birliği, gönül birliği yapacağız, aksi taktirde bakan olarak yandan bakarsanız, müdür olarak yan bakarsanız bu çiftçinin sahibi kim olacak? Öyle bir lüksümüz yok, hep beraber inşallah bu memleketin verimli topraklarını tarımda dahada iyi bir noktaya getireceğiz."

Hayvancılıkta da önemli düzenlemeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Çelik, meraları değerlendirerek hayvancılığın gelişmesi için çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.

Çelik, Türkiye'nin et noktasında açığının bulunduğu ve bunu engellemek için gayret ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hayvancılıkta da önemli düzenlemeler gerçekleştirdik. 'Biz hayvan ithalatı yapıyoruz, kırmızı et ihtiyacımızı ithal ederek karşılıyoruz bu yanlıştır' diyoruz, burada bir eksiklik var. Geliniz el birliği yapalım devlet olarak, hükümet olarak, Bakanlık olarak biz üzerimize düşeni, siz de vatandaş olarak bu teşvikleri alarak üretime destek vererek, çabalayarak, hep beraber gayret ederek, bu hayvan açığımızı ortadan kaldıralım diyoruz. Şimdi Şanlıurfamızda damızlık koç üretim merkezi yaptık, yani burada merkez kurulacak hangi ırk daha uygunsa bu coğrafya için bir merkez kurulacak ve bu merkezde küçükbaş hayvancılık yapmak isteyenler diledikleri kadar hayvanı temin etme imkanı elde edecekler."

Çelik, tarımsal sulamada elektrik sorununu da en kısa sürede çözeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, hayvan almaya hak kazanan üreticilere belgelerini dağıttı.

Programa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Çakmaklı ve ilgililer katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim