• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Emirates, aylık 'Open Sky' raporunu yayınladı

Emirates, aylık 'Open Sky' raporunu yayınladı
Emirates Havayolları, aylık olarak yayınladığı 'Open Sky' raporunu paylaştı.

“Open Sky” raporunda, geniş gövdeli uçakların hava ulaşımına nasıl soluk getirdiği konu alınırken, dünyadaki otoritelerin Airbus 380’in değerini her geçen gün daha fazla fark ettiklerine dikkat çekiliyor.

Daha büyük uçaklar yoğun hava trafiğini ve pistlerin yükünü hafifletiyor

Rapora göre; A380 Boeing 777-300ER’e göre yüzde 42 daha fazla yolcu taşıma kapasitesine sahip.

Hindistan, Çin, Hong Kong ve Birleşik Krallık gibi ülkeler hava sahasındaki yoğunluğun   üstesinden gelmek için son dönemlerde A380 gibi daha yüksek yolcu taşıma potansiyeli olan uçakları destekleyen kararlar alıyorlar, kamu otoriteleri bu yönde yorumlarda bulunuyor.

Bu konuda en kesin tavrı Hindistan gösteriyor, Sivil Havacılık Bakanlığı Airbus 380’i seneler süren kısıtlamalardan sonra onayladı ve en yoğun 4 havaalanına uçuşlarına izin verdi. A380 gibi daha yüksek kapasiteli bir uçak Hindistan’ın 2020 yılına kadar dünyanın en büyük 3. Uluslararası havacılık pazarı olma hedefine ulaşmasında kritik rol oynuyor.

Çin’de yeni A380 hizmetleri onay sürecine bir ara verilmişken, son 12 ayda pozitif gelişmeler dikkati çekiyor. Emirates son dönemde Şangay’a haftada iki A380 uçuşu başlattı ve ek 652 koltuk kapasitesi hemen dolarak, senelik yolcu kapasitesine olumlu yansıdı.

Şubat ayında Hong Kong Sivil Havacılık Departmanı pist kapasitesinde yaşanabilecek sınırlamalar sebebi ile havayollarını daha büyük uçaklar kullanmaya davet etti. Heathrow Havaalanı Yöneticisi Colin Matthews da A380 gibi büyük bir uçak kullanmanın yüzde 99 oranında pist kullanımı olan bir havaaalanında yolcu adetlerini artıran bir faktör olduğunu dile getiriyor ve ‘daha büyük ve dolu bir uçak Heathrow’un artan yolcu sayısına olumlu katkıda bulunuyor’ görüşünü paylaşıyor.

Emirates’in Mumbai’ye A380 seferleri başlıyor

A380 Hindistan’da Mumbai, Delhi, Bangaluru ve Hayderabad’a uçuyor

Hindistan ve Dubai arasında kapasite artışına yönelik görüşmeleri takiben, Emirates ilk günlük Dubai-Mumbai A380 uçuşunu 21 Temmuz’da başlatıyor. Şu an 364 yolcu kapasiteli Boeing 777-300 yerine A380’lerin kullanılacağı uçuşlar sayesinde yolcu kapasitesinde yüzde 42 artış sağlanacak.  Bu artış daha yüksek yolcu kapasiteli bir uçağın Hindistan’ın havacılık pazarının büyümesinde taşıdığı büyük öneme dikkat çekiyor. Uçuş kapasitesinde yaşanacak haftalık 1000 koltuk artışı Hindistan’a iş dünyasından daha fazla yolcu ve turist taşımaya imkan sağlarken, EK uçuşları ulusal ekonominin büyümesine de katkı sağlayacak.

A380 sayısında artış devam ediyor

Küresel havaalanlarında 11 havayolu tarafından 10 ülkeye gerçekleştirilen A380 uçuşları sayısındaki artış  sebebi ile super-jumbo’lar kullanılıyor.

Dünyanın en büyük ticari uçağı olan A380 modeli yolcuların favorisi, yolcular daha yüksek bedel ödeyerek bu model ile uçmayı tercih ediyor. Uçağı tanıdıkça ve avantajlarını gördükçe daha fazla havayolu A380’leri filolarına ekliyor, havaalanları ve sivil havacılık düzenleyicileri bu modeli daha fazla tercih ediyor.

Şu an dünyada 132 A380 faaliyet gösteriyor, 25 adet de bu sayıya eklenmek üzere

Emirates bu yaz 50 adet A380 uçağına ulaşmayı hedefliyor. Modelin sunduğu yüksek kapasite, koltuk başına daha düşük işletme maliyeti Emirates’in Dubai’den uçtuğu Cidde, Kuveyt, Mauritius - ve yakın zamanda Mumbai- gibi kısa ve orta menzilli rotaları ile Los Angeles, Sidney ve Beijing gibi uzun rotalarını  en uygun şekilde işletmesinde esneklik sağlıyor.

Hindistan Ekonomik Araştırmalar Konseyi (NCAER) Emirates’in Mumbai ve Delhi’ye gerçekleştirdiği Boeing 777 ve Airbus 380’i kapsayan değerlendirmesine göre, A380 ile günlük uçuş üzerinden elde edilen ekonomik fayda senelik Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla’ya 8.3 milyon USD fayda ve  2 bin 165 kişilik istihdam sağlıyor.

Emirates çalışanların tercihi

Dünyada 430 binden fazla kişi 2013-14 yılları arasında Emirates Havayolu’nda çalışmak üzere başvuruda bulundu

Emirates’in 11 bin 300 çalışanı 10 yıldan, 2.700 çalışanı ise 20 yıldan uzun süredir bu havayolunda çalışıyor. 150 farklı ulustan çalışanı bünyesinde bulunduran havayolu, çalışanlarına cazip bir iş ortamı sunarak yetenekli pilot, uçak teknisyeni ve diğer mürettabatı istihdam ediyor.

Emirates üst üste 26 yıldır karlılık sağlıyor

Emirates geçtiğimiz ay yayınladığı 2013-14 yıllık değerlendirme raporunda, rekabete ve küresel ekonomik ortama rağmen 887 milyon USD net karlılık açıkladı.

Maliyetlerin gelirden daha düşük yüzde ile büyümesi, havayolunun karlılığındaki büyümenin altında yatan ana sebep olarak gösteriliyor.Emirates’in taşıdığı yolcu sayısı yüzde 13 artışla 44.5 milyona ulaşırken, Taipei, Boston ve Varşova havayolunun yeni uçuş rotaları arasında yer alıyor.

Emirates ayrıca yüksek talep gören rotalara yönelik Qantas ve JetBlue işbirliği gerçekleştirerek ek kapasite sunuyor. 

Ulaştığı 22.5 milyar USD’lik ciro ve  %43 karlılık ile Emirates, finansal güçlülüğünü daha da artırarak yatırımcı güvenini de tazeliyor.

Yeni İpek Yolu

Küresel ekonominin dinamosu olma özelliği taşıyan, Gayrısafi Yurtiçi Hasıla’da dünya 7.si olan ve gelişmekte olan ulusların yer aldığı BRIC ülkelerinin kilit üyesi Brezilya, dünyanın en büyük kahve ve şeker üreticisi ve ihracatçısı konumunda.

2013 yılında Birleşik Arap Emirlikleri, 2.5 milyar USD ile Brezilya ürünlerinin Arap ülkelerindeki en büyük ikinci ithalatçısı konumundaydı. Özellikle Dubai Brezilya ile aktif bir ticaret ilişkisi içinde olup, 1.9 milyar USD’lik iki yönlü bir ticaret hacmine ulaşıldı.

Emirates tarafından 2007 yılında başlatılan Sao Paolo ve sonrasında 2012’de başlayan Rio de Janerio uçuşları ve Viracopos’a nakliye uçuşları sayesinde, Brezilya’nın Afrika, Orta Doğu ve Asya ile ticari linkleri kuruldu.

Geliştirilen bu ticari ilişkiler neticesinde Emirates ile  Brezilya’dan bu ülkelere haftalık 362 ton kargo taşınmaktadır. Emirates uçuşları ile Brezilya’dan 2013-14’te 12 bin ton kargo taşındı.

Nu Skin Çin için 7 günde 77 uçuş

Nu Skin Çin 14 bin 500 kişinin katılımı ile Dubai’ye düzenlediği kurumsal seyahatin ardından Dubai’yi bir turizm destinasyonu olarak konumlamıştır.Şirketin çalışanları 7 gün boyunca  77 Emirates uçuşu ile seyahat ederek, Dubai ve Abu Dhabi ekonomisine 40 otelde 40 bin konaklama kazandırılmıştır.

Hava hizmetleri ve yeni ticari görevler

Kanada Uluslararası Ticaret Bakanlığı, çalışmasında uluslararası hava hizmetlerinin küresel ekonomiye gittikçe artan katkısını vurguladı

Raporda hava hizmeti anlaşmalarının, farklı uluslar arasında ticaret ve hizmet açısından nasıl etkili ve ölçülebilir sonuçlar yarattığı ele alınıyor. Küreselleşme ve uçuşlar sebebi ile artan erişim dünya ekonomisinin gittikçe büyümesine destek veriyor.

Emirates, doğayı koruma önceliği ile hareket eden Kanada hava hizmetleri politikasına inanıyor ve çevreye olan inancı ile destek veriyor.

New York, Paris ve Dubai

Dubai, Mastercard’ın araştırmasında New York, Singapur ve Paris ile birlikte  ‘konaklanabilecek en iyi şehirler’arasında yer alıyor..

Dubai uluslararası konaklanabilecek en iyi şehirler listesinde 7. Sırada yer alırken, New York Times’ın ‘2014’te ziyaret edilmesi gereken 52 yer’ listesinde de bulunuyor.

Dubai, Mastercard tarafından hazırlanan  ‘Global Destination Cities Index 2013’ sıralamasında  Orta Doğu ve Afrika bölgesinde, gelen ziyaretçilerin  şehir ekonomisine kazandırdığı 10.4 milyar USD ile 1. sırada yer alıyor. Dubai senelik 9,9 milyon transit konaklama sayısı ile dünyada 7., Orta Doğu’da 1. sırada bulunuyor.

Mastercard’ın bulguları Dubai’nin Heathrow’u geçerek ‘dünyanın en yoğun havaalanı’ olduğunu gösteriyor. Bu başarının altında turizmle desteklenen hizmet bazlı ekonomi, Emirates’in sunduğu hava erişim imkanları da önemli ve bağlayıcı rol oynuyor.

Amerika Havalimanları Emirates hizmetlerinin değerini ölçüyor

Emirates hizmetleri ABD’nin ekonomik faaliyetlerine senede 2 milyar USD’lik katkı sağlıyor.

ABD’de ulaşım sağlanan 9 şehirden 7’sinde bulunan havalimanları ve ekonomi ajanslarından alınan verilere göre Dubai’den direkt uçuşlarla elde edilmiş katkı senelik 2 milyar USD seviyelerinde.

Emirates geçen yıl Milano Malpensa ve New York JFK havaalanları arasında uçuşlara başladı.

5th Freedom’da Emirates de bulunuyor

Emirates hizmetleri yolculardan, tüm segmentlerde yoğun talep görüyor ve bu rotanın uçuşları aylık 6 bin-8 bin rezervasyon alıyor. Bu rotada Emirates’in de yer alması yolcuların beklentilerine farklı seçenekler ve rekabetçi alternatifler sunuyor.

Daha Yeşil Bir Gelecek

Emirates ‘Daha Yeşil Bir Gelecek’ hareketinin kazanan kurumları duyurdu. Bu kar amacı gütmeyen kar amacı gütmeyen kuruluşlar kazandıkları 150 bin dolar fonla çevre ve koruma faaliyetlerini sürdürecek.

Emirates’in yürüttüğü ‘Daha Yeşil Bir Gelecek’ projesine aktarılacak fonlar Emirates Grubu çalışanlarının ofiste kullandıkları kağıtların, kıyafetlerin ve uçak koltuk malzemelerinin geri dönüştürülmesi ile elde edildi.

Emirates’in verdiği ödül Malawi’den Ripple Africa, Filipinler’den İklim ve Sürdürülebilir Şehirler Enstitüsü, Pakistan’dan Miras Vakfı’nın  mevcut çevre, sağlık, eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesinde kullanılacak.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim