• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Emirates, Chicago uçuşlarına başlayacak

Emirates, Chicago uçuşlarına başlayacak
Emirates, 5 Ağustos 2014 tarihinden itibaren GE90 motorlara sahip Boeing 777-200LR ile Chicago'nun O'Hare Uluslararası Havalimanı'na uçuş düzenleyecek.

Emirates’in yeni Chicago uçuşu, yolcuların Orta Doğu, Afrika, Hindistan ve Uzak Doğu ile bağlantıya geçebileceğ uygun bir zamanda varıyor. Chicago, bu yıl 10 Mart'ta Boston Massachusetts'e uçuşların başlatılmasından kısa bir süre sonra Emirates’in ABD'deki dokuzuncu durağı olacak.

Emirates’in yeni Chicago uçuşu; sekiz özel firs class süit, 42 business ve 216 ekonomi sınıfı koltuğuyla hizmet veriyor. Birçok dile hakim ve 120 farklı ulustan gelen uçuş ekibinin bulunduğu uçuşta Emirates misafirleri; lezzetli ve kaliteli yemeklerin yanı sıra bin 600 kanal, TV programı, müzik ve podcast sunan ödüllü ice Digital Widescreen uçuş eğlence sisteminin keyfini çıkarabilir.

"Ticaret köprüsü kuracağız"

Yeni rota ile ilgili olarak konuşan Emirates Havayolları Başkanı Tim Clark, "Chicago, Emirates'in Birleşik Devletler içerisinde hizmet sağlamayı dört gözle beklediği noktalardan biriydi. Dubai gibi Chicago da bölgesinde ekonomik bir motor görevi gören, muhteşem kültürel çeşitliliği ile önemli bir küresel ticaret ve ulaşım merkezi. Bu iki muhteşem şehir arasında kesintisiz bir ticaret köprüsü kuracağız. Bununla birlikte, Dubai merkezimiz üzerinden, Chicago bölgesindeki yolcuları ve nakliyecileri altı kıtaya yayılan 125 ulaşım noktamızın oluşturduğu uluslararası ağla etkin bir şekilde birleştirme şansını elde ettiğimiz için son derece mutluyuz. Bu, her iki şehir için hem ticaret ve turizmde yeni istihdam olanakları hem de daha rekabetçi seçeneklerden fayda sağlayacak tüketiciler açısından iyi bir haber" dedi.

Emirates, şu anda filosunda bulundurduğu 122 yolcu ve 10 kargo Boeing 777 ile dünyada en fazla Boeing 777 hava aracına sahip şirket. Emirates, 2013'ün Kasım ayında 76 milyar dolar değerinde 150 adet siparişi ile Boeing'in yeni üretilecek olan 777X hava aracı için ticari havacılık tarihindeki en büyük tek siparişi verdi.

Yolcu taşımanın yanında, Dubai ve Chicago arasındaki ticaret fırsatlarını daha da artırabilmek için uçak 17 ton kargo taşıyabilen Emirates şu anda, Chicago'ya özel haftada iki gün olmak üzere uçuş gerçekleştiriyor. Bu uçuşla 2013 yılında Chicago’dan 7bin 400 ton kargo, Chicago’ya ise 4 bin 200 ton kargo taşındı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim