• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Emirates yeşil bir gelecek için fikir arıyor

Emirates yeşil bir gelecek için fikir arıyor
Emirates, “A Greener Tomorrow / Daha Yeşil Bir Gelecek” girişimi ile çevre koruma projelerini 150 bin dolarlık fon ile destekliyor.

 

Emirates, çevre koruma projelerini desteklemek üzere 150 bin dolar fon ayırdığı “A Greener Tomorrow/Daha Yeşil Bir Gelecek” girişimini açıkladı. Kâr amacı gütmeyen tüm çevre koruma örgütlerine açık olan girişim, çevreye olumlu katkılar sağlayacak projeleri desteklemeyi amaçlıyor. Girişim için ayrılan fon, Emirates Grubu genelinde gerçekleştirilen kurum içi geri dönüşüm programlarından sağlandı. Emirates, Dubai’de gerçekleştirdiği çeşitli programlar aracılığıyla yılda 5 milyon kilogramdan fazla malzemenin geri dönüştürülmesini sağlıyor.
 
“A Greener Tomorrow” girişimine başvuranlar iki aşamada değerlendirilecek. Sunulan teklifler, öncelikle Emirates’in üst düzey yöneticileri, çevre birimi üyeleri ve EmChamps (Emirates Grubu’nun çevresel konularla ilgilenen çalışanları) arasından belirlenecek temsilcilerden oluşan Emirates komitesi tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme kriterlerine uyan ve komite incelemesinden geçen başvurular, Emirates komitesinin son bir değerlendirme yapması için proje tekliflerini daha detaylı olarak sunacakları ikinci aşamaya çağrılacak. Konu hakkında detaylı bilgi ve girişim kriterleri için www.emirates.com/greenertomorrow adresine bakılabilir. Ayrıca girişime herhangi bir kuruluşu aday göstermek isteyenler, kuruluşun adını, e-posta adresini ve ilgili kişilerin telefon numaralarını greenertomorrow@emirates.com adresine gönderebilir.
 
Emirates’in Endüstri, Uluslararası, Çevre ve Halkla İlişkilerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Andrew Parker, “Emirates’in geri dönüşüm programlarının başarısı sayesinde imrenilecek bir konuma gelmiş durumdayız. Toplanan fonu değerlendirme ve topluma geri yatırım yapma isteğimiz ‘A Greener Tomorrow’ girişiminin ortaya çıkmasını sağladı. Emirates’in sürdürülebilirliğin bir tercih değil, gereklilik olduğu yönündeki inancını yansıtan ‘A Greener Tomorrow’ girişimi, kâr amacı gütmeyen kuruluşların çevre koruma çalışmalarını desteklemeye odaklanıyor. Emirates altı kıtada hizmet veriyor ve bir anda her yerde fark yaratmamız mümkün olmadığı için ‘A Greener Tomorrow’ girişimi bu yönde atılabilecek adımların ilkini gerçekleştirmemize yardımcı oluyor” diyor. 
 
Havayolu faaliyetleri ve uçaklar konusundaki yaklaşımında olduğu gibi, çevre konusunda da yenilikçi bir tutum izleyen Emirates, uçaklarında artık kullanılmayan tonlarca porselenle Dubai’de istiridye yatakları oluşturulmasından, uçuş ağında yakıt tüketimi ve karbon dioksit emisyonlarını azaltacak şekilde yeni hava trafik yönetimi prensiplerini uygulamaya ve Dubai ile Avustralya’da habitatları korumaya kadar pek çok çalışma gerçekleştiriyor. 225 km2’lik Dubai Çölü Doğal Hayatı Koruma Alanı’nın oluşturulmasında görev alan ve Avustralya’nın Dünya Miras Listesi’nde yer alan Mavi Dağlar Milli Parkı’nın hemen yanındaki 1.680 hektarlık doğal hayatı koruma alanı Wolgan Valley Resort ile ekoturizme öncülük eden Emirates, uzun zamandır çevreye yatırım yapmaya önem veriyor. “A Greener Tomorrow” girişimi, Emirates’in çevre korumaya destek vermek için attığı adımlardan biri. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim