• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Emirates, Yolcularının Uçaktaki Film ve Kanal Tercihlerini Açıkladı

Emirates, Yolcularının Uçaktaki Film ve Kanal Tercihlerini Açıkladı
İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, uçuş sırasında gerçekleştirdiği anket ile uçak içi eğlence sistemi ice üzerinden en fazla izlenen ve tercih edilen film ve kanalları belirledi.

Haziran-Ağustos ayları arasında 16 milyona yakın yolcu taşıyan Emirates Havayolu, uçuş sırasında gerçekleştirdiği ankete göre, uçak içi eğlence sistemi ice üzerinden en fazla izlenen ve tercih edilen film ve kanalları tespit etti. 4,500’e varan kanalı destekleyen uçak içi eğlence sistemi ile yolcularına çok fazla seçenek sunan Emirates, yolcuların %75’inden bu konuda olumlu bir dönüş aldı.

 

Emirates’in uçak içi eğlence sistemi olan ice, her türden 1,500 kadar filmi, 44 dilde yayınlıyor ancak Emirates’in Japon manga tarzına ait, Marvel Studios ve DC Universe’in yapımlarından oluşan bir dizi filmi kataloğuna dahil etmesiyle, süper kahraman filmleri, yaz döneminde bariz bir şekilde en tercih edilen tür oldu. Haziran ayında, uçaklarda izlenen en popüler film Captain Marvel idi. Alita: Battle Angel Temmuz ayında başı çekerken, Ağustos’un en çok izlenen filmi Avengers: End Game oldu.

 

ice kataloğu, her ay, müzik, TV yayınları ve belgesellerin yanı sıra, dünyanın her yerinden yaklaşık 100 filmle güncelleniyor. Müşterilerine, yolculuklarını daha etkin bir şekilde planlamalarında yardımcı olmak üzere, Emirates, uygulamasına yeni bir inovatif işlev ekleyerek, yolcuların, kapsamlı eğlence kataloğuna göz atmalarına, uçuşları öncesinde kendilerine özel oynatma listelerini oluşturmalarına ve uçaktayken bunları koltuklarına senkronize etmelerine imkân tanıyor. Yaz boyunca, yolcular tarafından, 40,000’den fazla özel oynatma listesi oluşturuldu ve bu oynatma listeleri yolcuların uçaktayken neleri izlemeyi tercih ettikleri açıkça ortaya çıkarttı. 6 yolculardan 1 tanesi kişisel oynatma listesine bir TV programı eklerken, her oynatma listesi, en az 1 film içeriyor ve bu da Emirates yolcularının film düşkünü olduğunu ortaya koyuyor.

 

Uçaklarda, Bollywood filmleri, İngilizce olmayan yapımlar arasında en popüler tercihler oldu. Film kategorilerine gelindiğinde, yaz boyunca, en popüler seçimler değişirken, izleyenlerin çoğu, A Star is Born ve Bohemian Rhapsody gibi başyapıtları da içeren, “Yeni Filmleri” seçti; onların ardından ise, 1951 klasiği Alice Harikalar Ülkesinde filminden, bu seneki Aladdin’e kadar değişen, 50 Disney başyapıtının bir seçkisi ile Disney klasikleri geldi. Tüm sektörler içinde üçüncü en popüler kategori Bollywood filmleri oldu ve yaz dönemi boyunca, yolcular, 2.0 gibi başyapıtlar ve Dabangg 2 gibi klasiklerin keyfini sürdü.

 

Başka seçenek arayışında olanlar ise, 1,200 saatten fazla süren TV programları arasından tercihlerini yapabiliyorlar. Son 3 ayda, HBO’nun Emmy ödüllü dizisi Chernobyl, ice üzerinde en fazla izlenen TV programı olurken, Afrika savanasında sağ kalmaya çalışan bir grup aslan ve çita ailesi hakkındaki 2011 doğa belgeseli African Cats ise, en fazla izlenen belgesel olarak kayıtlara geçti.

 

Emirates, geniş bir çocuk filmi seçkisi ve TV kanalları ile en genç yolcuların da ihtiyaçlarının giderilmesini sağlıyor. Bu senenin en gözde çocuk programı ise Paw Patrol oldu.

 

Ayrıca, ice’ta, Emirates’in kendine ait olan, uçak içi menülerini nasıl hazırladığının sahne arkasını yolcularına sergileyen Food and Wine Kanalları, uzmanların rehberliğindeki LinkedIn Öğrenim kursları ve başlangıç düzeyindekiler için, uTalk dil dersleri gibi çeşitli farklı içerikler de bulunuyor. Uçakta çalışılan en popüler dil ise Arapça oldu.

 

Wi-Fi

Emirates filosunun tamamında Wi-Fi bulunuyor ve herhangi bir uygulamada kullanılabilecek 20MB ücretsiz veri ya da en tercih edilen mesaj uygulamaları üzerinden 2 saat mesajlaşma şeklinde, Wi-Fi imkânı, Emirates tarafından, her sınıfta ücretsiz sağlanıyor. Yaz dönemi boyunca, her ay 1 milyondan fazla yolcu Wi-Fi erişimini kullandı ve yine yaz boyunca, yolcuların %40’ı, aileleri ve arkadaşları ile iletişim halinde kalmak için, sınırsız ücretsiz mesajlaşma seçeneğini tercih etti.

 

Wi-Fi en çok, Wi-Fi erişimi yapan en yüksek yolcu sayısı ve en fazla tüketilen veri hacmi ile Kuzey Amerika’ya olan uçuşlarda tercih ediliyor. Emirates ağının tamamı ile karşılaştırıldığında, en fazla uçak içi veri tüketimi, Houston uçuşlarında gerçekleşti.

 

 

Live TV

Spor, Live TV denince ilk öne çıkan kavram oluyor. Emirates, 8 canlı spor kanalının yanı sıra, CNN, BBC World News, Sky News, Euro News, CNBC ve NHK World gibi uluslararası haber kanallarına da erişim imkânı sağlıyor. Uçuşlarda en fazla izlenen kanal Sport 24 oldu; spor düşkünleri, yaz boyunca, NBA Finalleri, Fransa Açık ve FIFA Kadınlar Dünya Kupası Finali’ni izlerken, “gökyüzünde sanal stadyumlar” oluşturdular, Emirates, Live TV bulunan 175’ten fazla uçağında, Rugby World Cup’ın her maçını canlı olarak yayınlıyor.

 

2019, ice için ödüllü bir yıl oldu ve art arda 15. kez Skytrax En İyi Uçuş Eğlence Sistemi ödülünü kazanırken, en son yine art arda 3. kez En İyi Eğlence dalında APEX Yolcuların Tercihi ödülünü aldı.

 

Bu ay ise yolcular, Spider-Man, Far from Home, Toy Story 4 ve Beatles’tan esinlenilen Yesterday gibi gişe rekorları kıran filmleri izleyebiliyor. Ayrıca, ice kataloğunda ünlü HBO yapımı Big Little Lies’ın 2. Sezonu ve Modern Family’nin 10. Sezonunu içeren TV programları ve Freya Ridings ve DJ Snake’in en son müzik parçaları da bulabiliyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim