• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

EMK damperler 3. Havaalanı projesinde yer alacak

EMK damperler 3. Havaalanı projesinde yer alacak
CMLKK Adi Ortaklığı’nın 3. Havaalanı projesinde yeni alanların açılmasında, toprak ve dolgu malzemelerinin taşınmasında özel olarak hazırlanacak EMK damperleri tercih etti.

CMLKK Adi Ortaklığı’nın 3. Havaalanı projesinde kullanacağı ve özel olarak hazırlanacak EMK damperler, yeni alanların açılmasında, toprak ve dolgu malzemelerinin taşınmasında büyük kolaylık sağlayacak.

Volvo’nun FX 10X6 kamyonlarına uygulanacak özel damperlerin yapımı için EMK Treyler tarafından, Rukki firmasına özel ölçülerde çelik sac siparişi verildi. EMK Treyler, tek seferde 31 metreküplük taşımaya uygun damperlerin imalatı için standart üretimin dışına çıkacak.

EMK Treyler CEO’su Osman Uslu, EMK Treyler’ın bu projeye özel 300 damper imal edeceğini belirterek şu bilgileri verdi:

“İsveç’te özel ölçülerde kesilip hazırlanacak çelik saclar EMK Treyler’e gelecek ve hemen bu damperlerin yapımına başlanacak. Her hafta 25 damper teslim ederek, 3 ayda 300 araçlık teslimatı tamamlamayı planlıyoruz. Şimdi bu üretime hazırlanıyor, üretim bandını kuvvetlendiriyoruz.”

“Hedeflediğimiz noktaya ulaştık”

Hükümetin açıkladığı dev projelerde yer almak üzere son birkaç yıldır üretim ve istihdamı artırarak hazırlık yaptıklarını belirten Osman Uslu, hedefledikleri noktaya ulaştıklarını söyledi ve şöyle devam etti:

“Türkiye, sanayi hamlesi yaparak çok ciddi bir gelişme gösterdi ve her yıl üretim artışıyla büyüyor. Fabrikamız, Türkiye’nin büyüme sürecine önemli bir ivme kazandıracak dev projelerin tam kalbinde bulunuyor. Bu proje için damper ihtiyacının, bizim gibi yerli ve kaliteli üretim yapan firmalardan karşılanması çok doğal ve yerli üretimi teşvik ediyor. Türkiye’nin büyük projelerinde büyük oyuncu olmayı hedeflemiştik, olduk. Bir araç tek seferde ortalama 20- 25 metreküp hafriyat taşır, biz, bu proje için üreteceğimiz damperleri 31 metreküplük taşıma kapasitesine ulaştıracağız. Bu sayede sefer sayısını azaltıp ciddi bir tasarruf sağlayacağız.

"Büyük projelerde araçların üst yapısı da üstün özelliklere sahip olmalı"

Büyük ve uzun soluklu projelerde kullanılacak araçların üst yapısının da üstün özelliklere sahip olması gerektiğine dikkat çeken Osman Uslu, Volvo FX 10X6 araçların maksimum ağırlıkta yük taşıyabilecek çok özel araçlar olduğunu söyledi ve “CMLKK ve Volvo ile işbirliğimizin artarak süreceğini düşünüyorum” dedi.

Bununla birlikte; projede yer alan Orkun Group ve Efe Proje ile toplamda 100 damper için ayrı bir anlaşma imzalayan EMK Treyler yönetim kurulu başkanı Osman Uslu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu değerli projede toplamda 400 aracımız çalışacak, Cumhuriyet tarihinin en önemli projesinde bu denli önemli bir yerde bulunabilmek, verdiğimiz emeklerin en gurur verici karşılığı.”

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ünal
28 Ağustos 2014 Perşembe 22:24
22:24
iş arıyorum 10 yıllık kepçe boko loder kazıyıcı yükleyiciyim
212.252.13.19
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim