• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

EML'lerin devrine Koç'tan destek

EML'lerin devrine Koç'tan destek
Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, meslek liselerindeki öğrenci artışına karşın fabrikalarda çalıştıracak nitelikli işgücü bulamamaktan yakındı.

EML'lerin devrine Koç'tan destek

Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, meslek liselerindeki öğrenci artışına karşın fabrikalarda çalıştıracak nitelikli işgücü bulamamaktan yakındı.

Meslek liselerindeki öğrenci sayısı son 4 yılda yüzde 68'lik artış gösterdi. 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' sloganıyla meslek liselerine destek veren Koç Holding, bu okullarda eğitim kalitesini artıracak yeni anlaşmaya, Milli Eğitim Bakanlığı ile imza attı. Anlaşmayı değerlendiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "Problem işsizlik değil, mesleksizlik. Bugün her beş gençten birinin işsiz olduğunu düşünürseniz ve fabrikalarımıza nitelikli işgücü bulamıyorsak demek ki bir problem var. Biz bunu başlattık, inşallah başka kuruluşlar da bundan esinlenerek, bu çalışmayı devam ettirirler diye düşünüyorum." dedi. Proje kapsamında 8 bin öğrenciye ulaştıklarını belirten Mustafa Koç, öğrenciler arasından grup olarak bu yıl istihdam edeceklerinin olacağını ifade etti. Meslek liselerinin özel sektöre devrine nasıl baktıklarına ilişkin soruya Mustafa Koç, "Her özelleştirilen kamu kuruluşu çok daha verimli çalışıyor. O bakımdan herhalde iyi olur diye düşünüyorum." cevabını verdi. Koç, "Siz alır mısınız?" sorusuna karşılık ise Koç, "Bakarız, vaka olarak incelenir tabii." diye konuştu.

2006 yılında Vehbi Koç Vakfı desteği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' projesini başlatan Koç Holding, şimdi de Türkiye'de meslekî eğitimin kalitesini artırmak amacıyla bakanlık ile Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliği anlaşması imzaladı. Yeni işbirliğini açıklayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, meslekî eğitimin toplumsal kalkınma için olan nitelikli insan gücü ihtiyacının karşılanması ve bireylerin potansiyellerinin açığa çıkarılması açısından önemli rol oynadığını söyledi. Mustafa Koç, "Ulusal rekabet gücümüzü artırmak, kalkınmaya katkı sağlamak ve işsizlikle mücadeleye çözüm bulabilmek için istihdam ve meslek eğitimi ilişkisinin güçlendirilmesi zaruridir." dedi.

ERG ile 16 ay sürecek araştırma odaklı işbirliğinin amacının meslek eğitiminin niteliğini artırmaya yönelik öneriler geliştirmek olduğunu belirten Koç, bununla kamu-özel sektör-sivil toplum işbirliklerinin özendirileceğini ifade etti. Bakanlar Kurulu'nun kabul ettiği 'İstihdam ve Mesleki Eğitim İlişkisinin Güçlendirilmesi Eylem Planı'nı kabul etmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyen Mustafa Koç, meslek liselerindeki teçhizatın yenilenmesi, öğretmenlerin nitelikli hizmet içi eğitimden geçirilmesi ve stajların işe yerleşmeye dönüşmesi için meslekî eğitim ve özel sektör arasındaki işbirliğinin başarıda kritik faktör olduğunu kaydetti.

TÜSİAD YİK başkanlığını bırakıyor

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) başkanlığı görevini bırakacağını açıkladı. Meslek liselerinde Eğitim Reformu Girişimi işbirliği imza töreninde bir soru üzerine Mustafa Koç, "Genel kurulda bırakıyorum. Genel kurul herhalde ocak ayının 2. haftası falan olacak. O zaman bırakıyorum. Zaten 6 sene geçti. Dolayısıyla kan değişiminin daha yararlı olacağına inanıyorum. O yüzden bırakacağım." dedi. Mustafa Koç, yerine kimin geleceğine ilişkin soru üzerine "Sürpriz, daha var." diye konuştu. "Yine Koç Topluluğu'ndan mı olacak?" sorusuna ise "Hayır, öyle bir şey yok." cevabını verdi. TÜSİAD'ın teamülleri gereği bu göreve bir dönem TÜSİAD başkanlığı yapmış olanlar seçiliyor. Koç'un yerine geçecek isimler arasında ilk sırada derneğin eski Başkanı Erkut Yücaoğlu ile Tuncay Özilhan ve Ömer Sabancı'nın ismi geçiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim