• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Emniyet 2 eğitim helikopterini filosuna ekledi

Emniyet 2 eğitim helikopterini filosuna ekledi
Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı'nın hava araçlarından oluşan filosu, sözleşmesi imzalanan ve bu yıl teslim alınması planlanan 15 hafif tip helikopter, 2 sikorsky ile keşif, gözetleme, personel ve malzeme naklinde kullanılacak çift mot

 

Kurulduğu 1981 yılında 18 Alouette marka helikopterle faaliyete başlayan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı, sonraki yıllarda 5 sikorsky s-70, 10 keşif ve gözlem helikopterinin yanı sıra VİP için kullanılan 1 sikorsky s-92 ve 2 eğitim helikopteriyle filosunu büyüttü. 
 
Helikopterler, polisiye görevlerin dışında, protokollerde ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sefer-görev emrinde belirtilen işlerde de kullanılıyor. Bu kapsamda, helikopterler terörle mücadele, asayiş, güvenlik, istihbarat, keşif-gözetleme, gösteri, eskort-koruma, foto-film çekimi, trafik denetimi, devlet büyüklerinin intikali ile operasyon uçuşları, doğal afetle mücadele, yangınla mücadele, yolcu, yaralı, cenaze, malzeme nakli, arama kurtarma faaliyetlerini kapsayan destek uçuşları yapıyor. Havacılık Dairesi Başkanlığı, imzalanan sözleşmeler kapsamında filosunu güçlendirmeyi planlıyor.
 
Bu çerçevede, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile ortak yürütülen proje kapsamında geçen yıl imzalanan sözleşmeyle alınan 15 adet Bell 429 helikopterinin bu yıl içinde filoya katılması öngörülüyor.
 
Bir başka proje kapsamında 2011 yılında imzalanan sözleşme doğrultusunda da 2 adet sikorsky S-92 CIP helikopterin yine bu yıl filoya katılması bekleniyor.
 
Savunma Sanayi İcra Komitesi kararı doğrultusunda Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın yürüttüğü genel maksat helikopteri projesi kapsamında TSK ve kamu kuruluşlarının ihtiyacı için alınacak 109 helikopterden 20 tanesinin ise Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine 2020'li yıllardan sonra girmesi planlanıyor.
 
Öte yandan, Havacılık Dairesi Başkanlığı'nın filosuna bir de uçak katılacak. Bu yıl teslim edilmesi öngörülen uçak, keşif-gözetleme, personel ve malzeme naklinde kullanılacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim