• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

En büyük 10 projeden 3'ü Türkiye'de

En büyük 10 projeden 3'ü Türkiye'de
Türkiye'nin başarısı yatırımlarla tescillendi. En büyük 10 projeden 3’ü Türkiye’de yer alıyor. Dünyanın en büyük projesi, 35.6 milyar dolarla İstanbul’un üçüncü havalimanı.

Dünya Bankası'nca hazırlanan 2015 Yılı Global Kamu Özel Sektör İşbirliği Raporu'na göre; kamu-özel ortaklığıyla gerçekleştirilen en büyük 10 projeden 3'ü Türkiye'de yer alıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, rapora göre, kamu-özel ortaklığıyla yapılan dünyanın en büyük projesinin 35.6 milyar dolarla İstanbul Yeni Havalimanı olduğunu söyledi.

"Kamu-özel ortaklığıyla gerçekleştirilen en büyük 10 projenin 3'ü Türkiye'de yer alıyor" diyen Arslan, "Yeni Türkiye'nin ne kadar büyüdüğünün işareti olan rapordaki projeler, sıçrayışın ve özgüvenin alametidir. Yeni Türkiye'nin artık hayalleri gerçeğe dönüştürdüğünün kanıtlarıdır" ifadesini kullandı.

GIPTAYLA İZLENİYORUZ

Türkiye'nin toplam 44.7 milyar dolar yatırım bedeline sahip 7 projeyle global yatırımların yüzde 40'ını tek başına gerçekleştirdiğini dile getiren Arslan, 35.6 milyar dolar yatırımla İstanbul'da yapılan yeni havalimanı projesinin Dünya Bankası veri tabanına giren en yüksek bedelli kamu özel ortaklığı projesi olduğuna dikkati çekti.

Brezilya, Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan 10 ülkenin geçen yılki toplam yatırımının 99.9 milyar dolar olduğuna işaret edilen raporda, Türkiye'nin bu 10 ülke arasında 44.7 milyar dolarla en büyük yatırımı gerçekleştiren ülke olduğuna vurgu yapan Arslan, dünya üzerinde gerçekleştirilen en büyük 10 proje arasında İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nin ilk sırada, Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin ikinci sırada, Dalaman İç Hatlar Terminal Binası Projesi'nin de 9'uncu sırada yer aldığını kaydetti.

Arslan, dünyada ulaştırma sektörüne yapılan yatırımın büyük bölümünün Türkiye'de gerçekleştirildiğini ifade etti. Türkiye'nin dünyanın en büyük yatırımcı ülkelerinden biri konumunda yükseldiğini anlatan Arslan, "Kamu yatırımlarını özel sektörün dinamizmiyle harmanlayarak dünyanın gıptayla izlediği projeleri gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

YATIRIMDA İLK SIRADAYIZ

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki yatırımların yüzde 44'ünü oluşturan 15 projeden 7'sinin de Türkiye'ye ait olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Türkiye'nin 7 projeyle bu projelerin yarısını ve toplamda bu bölgedeki yatırımların yüzde 92'sini gerçekleştirdiğinin de altı çizilmiş. Kısacası raporda, Türkiye'nin son dönemin en Ahmet Arslan büyük yatırımcısı olduğu ifade edilmiş."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim