• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Ercan Havalimanı’ndan yeni uygulama

Ercan Havalimanı’ndan yeni uygulama
2011 yılının Türkiye’de ‘Turizmde Kuzey Kıbrıs’ yılı ilan edilmesinin ardından, ülkemizde turistlere daha iyi bir hizmet sunabilmek adına çalışmalar sürüyor.

Ercan Havalimanı’nda yeni uygulama

2011 yılının Türkiye’de ‘Turizmde Kuzey Kıbrıs’ yılı ilan edilmesinin ardından, ülkemizde turistlere daha iyi bir hizmet sunabilmek adına çalışmalar sürüyor.

Ülkenin turizm vitrinlerinden biri olan Ercan Havalimanı, yolcular için daha ‘kolay’ bir kullanım alanına dönüştürülüyor. Ülkeye girişlerde uzun kuyrukların önüne geçilmesi amacıyla, muhaceret kontrol noktaları vatandaşlık türüne göre sınıflandırıldı.

Gelen yolcular, elektronik tabela uygulamasıyla, artık kuyruklarda daha az vakit harcıyor. Ercan Havalimanı muhaceret kontrol noktalarında başlatılan yeni uygulamayla yolcular artık vatandaşlıklara göre ayrılan bölümlerde işlem yaptırıyor.

Sıkışıklığın önlenmesi amacıyla yürürlüğe konan uygulama çerçevesinde, vatandaşlıklar muhaceret memurlarının görevli olduğu pasaport kontrol noktalarının üzerine yerleştirilen elektronik tabela ile belirtiliyor.

Katıldığı bir etkinlik sırasında bir soru üzerine bu uygulamaya değinen İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, turizm yılı ve çevre yılı ilanlarıyla birlikte ülkeye gelen yolcu sayısında artış olduğuna dikkat çekti ve bu nedenle muhaceret kabinlerinde sıkışıklık yaşandığının altını çizdi.

Çavuşoğlu’nun verdiği bilgiye göre bu sıkışıklığın giderilmesi amacı ile elektronik tabela uygulamasına geçildi ve bu uygulamayla yarım saat süre kazanıldı.

Bakan Çavuşoğlu, sıkışıklığın giderilmesi için ülkeye girişlerin optik okuyucuyla yapılması yönünde alınan bir diğer karara da atıfta bulundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim