• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Ercan ile İran arasında direkt uçuşlar

Ercan ile İran arasında direkt uçuşlar
Ercan Havaalanı ile İran arasındaki doğrundan uçuşların yeninden başladığı iddia edilerek, Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tasos Mitsopulos’un konuyla ilgili çalışmaların yapılması yönünde direktif verdiği belirtildi.
Fileleftheros gazetesi “Timbu-İran Doğrundan Uçuşları Tekrarlanıyor... İranlıların Avrupa’ya Taşınması İçin Ambargodan Yararlanıyorlar” başlıklarıyla verdiği haberinde, Corendon Airlines’ın, dün, Ercan Havaalanı ile İran arasındaki doğrudan uçuşların tekrarını başlattığını yazdı.
 
Türk şirketi Atlas Jet’in de benzer uçuşları –toplamda altı-  yaz aylarında gerçekleştirmiş olduğunu, ancak Rum Dışişleri Bakanlığının tepkileriyle uçuşların kesildiğini belirten gazete, gerçek uçuş verileri ve radar kayıtları temelinde elde ettiği verilerin, dünkü uçuşun Ercan’dan Maragheh kentindeki “Sahand Airport”a gerçekleştirildiğini belirterek, uçuşların saati, kodu ve uçak modeliyle ilgili bazı bilgiler aktardı.
 
Topladığı bilgilere göre, KKTC makamlarının niyetinin, ambargo nedeniyle uçak ve bilhassa yakıt temininde sorunlar olması nedeniyle, İran’dan Avrupa’ya büyük talep olduğu için bu uçuşları teşvik etmek olduğunu kaydeden gazete, KKTC havaalanının, İranlıların Avrupa’dan ve Avrupa’ya nakil durağı olması için İran’a ve İran’dan uçuşları korumayı ve artırmayı planladığını savundu.
 
Gazete bunun, Türkiye durağıyla KKTC’den Avrupa’ya yönelik diğer uçuşların doluluğunu ve yaşayabilirliğini güçlendireceğini de öne sürdü.
 
Kendilerinin (gazete) dünkü uçuşlar konusunda Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Mitsopulos’u bilgilendirdiğini kaydeden gazete, Güney Kıbrıs’ın geçirdiği kritik günlere karşın, hemen tepki veren Mitsopulos’un, önceden gösterilen tepkiler üzerinde çalışılması, bunların verimliliğinin incelenmesi ve uygun etkili faaliyetlerin yapılmasını istediğini aktardı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim