• BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

"Ercan uçuşları büyük risk taşıyor"

"Ercan uçuşları büyük risk taşıyor"
Çok sayıda Kıbrıslı Rum’un Ercan Havaalanı’nı kullandığına dair geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerin üzerine yapılan bir açıklamayla, Ercan Havaalanı’ndan seyahat etmenin tehlikeli olduğu iddia edildi.

"Ercan uçuşları büyük risk taşıyor"

Çok sayıda Kıbrıslı Rum’un Ercan Havaalanı’nı kullandığına dair geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerin üzerine yapılan bir açıklamayla, Ercan Havaalanı’ndan seyahat etmenin tehlikeli olduğu iddia edildi.

Haravgi gazetesi “İşgal Bölgelerinden Seyahatler Tehlikeli... Güneydoğu Avrupa Uçuş Güvenliği Kurumu Uyarıyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Güneydoğu Avrupa-Ortadoğu-Kıbrıs Uçuş Güvenliği Kurumu’nun dün yaptığı açıklamayla Ercan Havaalanı üzerinden seyahat edenler için “tehlike çanı çaldığını” yazdı.
 
Ercan Havaalanı’ndan uçuşların, uluslararası ve Avrupa güvenlik kanunlarını yerine getirip getirmediğini saptanamayacağını ileri süren Kurum, bu nedenle bu havaalanından seyahat eden her kişinin, seyahatinin güvenliği konusunda tehlikelerin var olmasının mümkün olduğunu bilmesi gerektiğini savundu.
 
Kurum, hava taşımacılığı sektörünün, taşıt olarak uçağı kullanan milyonlarca kişinin güvenliğiyle ilgili olduğunu ve bu nedenle hava taşımacılığının gerek ulusal, gerekse Avrupa ve uluslararası denetim makamlarınca çok katı kanun nizamı ve gözetimine tabi olduğunu belirtti.
 
Ercan Havaalanı ve uçuş kontrol merkezinin tanınmadığını; örneğin Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) gibi yetkili uluslararası bir kurum ve ESA ve Eurocontrol gibi uçuş güvenliğine ilişkin Avrupa örgütleri tarafından denetime tabi tutulmadığını iddia eden Kurum, teknik altyapı, personel eğitim yeterliliği, operasyonel süreçler ve havaalanı ile uçuş kontrol merkezinin genel işleyişinin uluslararası uçuş güvenliği kanunlarına uyup uymadığının saptanamayacağını iddia etti.
 
Ercan Havaalanı gibi tanınmamış bir havaalanından uçuşların “ciddi sigorta örgütlerinin sigorta kapsamında” olup olmadığının şüpheli olduğunu öne süren Kurum, son olarak halkı, Ercan Havaalanı’ndan seyahat etmekten kaçınmaya tavsiye etti.
 
Simerini gazetesi ise haberi “Ercan’dan Uçuşlar Büyük Risk Taşıyor... Uluslararası Güvenlik Kanunlarını Uygulamıyorlar” başlıklarıyla verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim