• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Erdoğan, denizin 42 metre altından geçti

Erdoğan, denizin 42 metre altından geçti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un iki yakasını denizin 42 metre altından birleştiren Marmaray'ın inşaat alanında inceleme yaptı.

Erdoğan, denizin 42 metre altından geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un iki yakasını denizin 42 metre altından birleştiren Marmaray'ın inşaat alanında inceleme yaptı.

Özel kıyafet giyip baret takan Erdoğan, Avrupa yakasından Anadolu yakasına işçilerin kullandığı raylı araçla geçti. Erdoğan, Marmaray'ın açılışının 29 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi. Erdoğan, sabah saatlerinde Sirkeci'deki Marmaray inşaat alanına geldi. Özel asansörle denizin 42 metre altına inerek inşaat alanına giriş yapan Başbakan Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte inceleme yaptı. Özel kıyafet giyerek baret takan Erdoğan, işçiler ve mühendislerle tokalaşarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Erdoğan, inşaat alanında bir süre yürüdükten sonra işçiler ve Japon mühendislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra, işçilerin kullandığı rayla araca binerek, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçti. Raylı araç, kısa süren yolculuğun ardından Üsküdar'a ulaştı. Araçtan inişinde kendisini karşılayan işçilerle tokalaşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirterek, "Kara ile deniz birleştirilmiş durumda. Yüklenici firmalarımız yoğun bir çalışma yürüttüler. Bazı sıkıntılı süreçler yaşadık, engeller yaşadık. Önümüze çıkan engeller Marmaray projemizi ciddi miktarda engelledi fakat 29 Ekim 2013 tarihinde inşallah açılışımızı yapacağız" dedi.

Erdoğan, tüneldeki eski bir haritayı göstererek, "Görüyorsunuz bu proje yıllar önce de düşünülmüş. 151 yıl gecikmeyle şu anda bu noktadayız. 29 Ekim 2013 tarihinde, 153 yıl sonra bu projeyi gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu. İncelemelerinin sonunda işçilerle birlikte pasta kesen Başbakan Erdoğan, çalışmalarda gelinen son noktayı kutladı. Mumları üfleyen Erdoğan, pastayı da kendi elleriyle keserek ikram etti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim