• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Erdoğan'dan TOBB'a yerli otomobil çağrısı

Erdoğan'dan TOBB'a yerli otomobil çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "Gelin şu yüzde 100 yerli üretim olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB'un 73'üncü Olağan Genel Kurulunda konuştu.

Erdoğan konuşmasına "Türkiye'nin kalkınması gelişmesi için gayret gösteren, emek veren tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. İş dünyamınızın lokomotifliği olmadan hedefmize ulaşmamız mümkün değil." sözleriyle başladı.

'Yüksek faizi sömürü aracı olarak görüyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her yerde yüksek faizden şikayet var mı, var. Bunu dillendiren bir başbakan, bir cumhurbaşkanı olarak hep gündemimde tuttum, hala da gündemimde. Gündemimde olmaya da devam edecek. Çünkü faizi, hep söylüyorum, çok açık net söylüyorum, yüksek faizi ben bir sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kar amaçlı bir faiz mantığı yok, sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var." diye konuştu.

Erdoğan, "O karınca yazısıyla sözleşmeler var ya...Tabii o krediye mahkum olan girişimci ne yapıyor, geliyor altına imzayı atıyor. İçinde ne var ne yok, bundan haberi var mı, yok. Geri çağırma olduğu zaman, eli mahkum, elinde ne var ne yok, onu da vermek durumunda kalıyor. Bu anlayış tabii ki adil bir anlayış değil. Ama bunun da çözülmesi şart. Allah'ın izniyle bunu da çözeceğiz." diye konuştu.

'Bakan arkadaşlarıma söyleyeceğim: Yol haritanızı getirin'

"2023 Türkiye için bir dönüm noktası olacak. Karşı karşıya kaldığımız her meydan okumayı bir fırsat olarak görüyoruz." diyen Erdoğan, "6 aylık programla 2019 hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Yıl sonuna kadar bütün bakan arkadaşlarımıza şunu söyleyeceğim, "Yol haritanızı 6 aylık hazırlayıp getirin" ifadelerini kullandı. 

'İstihdam rakamı 1 milyon 170 bine ulaştı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Şubat'ta TOBB'da yaptığımız davete (istihdam çağrısı) iş dünyamız sağolsun, gayet başarılı, net bir cevap verdi ve rakam, 1 milyon 170 bine ulaştı. Demek ki benim milletim, benim girişimcim, istediği zaman bunu yapabiliyor. Bundan sonraki süreçte de bunu yapabileceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

'Yerli otomobil çağrısı'

Erdoğan, "Diyorum ki; gelin şu yüzde 100 yerli üretim olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım." dedi.

'Yüksekova ve Cizre şehir olacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Cizre şehir olacak dedik ya. Yani Şırnak, Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Çünkü şehircilik benim işim. Niye? Belediyecilikten geldim. Neresi şehir olur, neresi olmaz onu iyi bilirim." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim