• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Ermenistan uçağı Erzurum'a indirildi

Ermenistan uçağı Erzurum'a indirildi
Erzurum'a iniş yapan Ermenistan yolcu uçağında arama yapılıyor. Uçak, Suriye'nin Halep şehrine gidiyordu. Uçakta insani yardım malzemeleri ve ilaç bulunduğu öğrenildi.

Ermenistan'a ait bir uçak arama yapılmak için Erzurum'daki havalimanına indi. Bu bilgiyi doğrulayan Erzurum Valiliği'nden alınan bilgiye göre uçağın kargo bölümünde aramaya devam ediliyor. 

 
Ermenistan'ın Suriye'ye yapılacak yardımlar konusunda Türkiye'nin onayının alınması gerekiyor. Buna göre Ermenistan uçağı, bu onayı almak için Erzurum Havaalanı'na iniş yaptı.
 
DIŞİŞLERİ: RUTİN BİR UYGULAMA
 
Erzurum'da arama yapılan Ermenistan uçağının F-16'larla indirilmediği, Erivan'dan kalkmadan pilotların arama yapılmak üzere Türkiye'ye ineceğini bildiği açıklandı.
 
Türk Dışişleri yetkilileri, insani yardım amaçlı uçağın yasadışı bir malzeme taşıdığına dair her hangi bir istihbarat üzerine indirilmediğini, yapılan işlemin Türk hava sahasını kullanma izninin arama kaydıyla verilmesinden kaynaklandığını söyledi.
 
Arama olumlu sonuçlanırsa uçak, Halep'e gştmek üzere tekrar havalanacak.
 
ERMENİSTAN'DAN İLK TEPKİ
 
AFP'nin haberine göre Ermenistan, uçağın indirilmesinin "önceden planlandığını" açıkladı.
 
Geçtiğimiz hafta Moskova-Şam seferini yapan Suriye yolcu uçağı "sivil olmayan kargo" taşıdığı gerekçesiyle Türk F-16 savaş uçakları tarafından zorla Esenboğa Havalimanı'na indirilmişti.
 
YILDIRIM: TEKNİK İNİŞ YAPTI
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Ermenistan'dan kalkan bir uçak Erzurum'a teknik iniş yapmıştır. Teknik iniş ne demek, pilotun kendi rızasıyla arzusuyla iniş talebinde bulunmasıdır. Olay budur'' dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim