• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Eskişehirlilere özel Yüksek Hızlı Tren seferleri geliyor

Eskişehirlilere özel Yüksek Hızlı Tren seferleri geliyor
Eskişehirlilerin bilet bulamadığı Yüksek Hızlı Tren ile ilgili flaş bir açıklama yapıldı. AK Partili Orhan Durmuş, “Hem Ankara’ya hem İstanbul’a direkt Eskişehir hareketli YHT setleri birkaç ay içerisinde faaliyetlere seferlere başlayacak” dedi.

Eskişehir'de Yüksek Hızlı Tren hizmete girince ana hat trenlerinin seferleri durduruldu. Yolcu yoğunluğu nedeniyle diğer ana hat seferleri yeniden başladı ancak, Eskişehir Ekspresi ne yazık ki geri verilmedi. Anadolu Gazetesi yazarı Ali Baş, hızlı trenlerde yer bulamayan Eskişehirlilerin Eskişehir Ekspresi’ni geri istediğini 27 Ocak tarihli köşesine taşımıştı. ES TV’de canlı yayınlanan “Eskişehir’in Nabzı” programı yorumcularından AK Parti Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Orhan Durmuş, Ali Baş’ın gündeme getirdiği Eskişehir Ekspresi konusunda bir açıklama yaptı. Durmuş Eskişehir kalkışlı direkt Ankara ve İstanbul’a gidecek olan 3 Yüksek Hızlı Tren setlerinin yakın zamanda hizmete gireceğini müjdeledi.

Seferler başlayacak

Rayhaber'de yer alan habere göre, ES TV’de canlı yayınlanan Eskişehir Nabzı programında açıklamalarda bulunan AK Partili Orhan Durmuş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın Yerli ve Milli Yüksek Hızlı Tren’in TÜLOMSAŞ’ta üretileceği açıklamalarını değerlendirerek Eskişehir’e yeni YHT setlerinin geleceğini vurguladı.

Durmuş, “Bakanımız buraya geldiğinde bize müjdeler verdi. YHT önceden Pendik’e kadar gidiyordu şimdi Söğütlüçeşme’ye kadar diyor. Talep arttı. Eskişehirliler Yüksek Hızlı Tren’i çok sevdi talep çok fazla arttı. Ancak Eskişehir’in yüzde 50 kontenjanı var. Son güne kadar bir seferin İstanbul’a Eskişehir’in yüzde 50 kontenjanı var. Son günü kalkıyor herkese açık oluyor. Talebin karşılanamama oranı yüzde 5 olarak söylediler. Yine bununla beraber Hem Ankara’ya hem İstanbul’a direkt Eskişehir hareketli tren setleri birkaç ay içerisinde faaliyetlere seferlere başlayacak. Hızlı tren olacak. Eskişehirliler modern konfora başladı. Eskişehirlileri Fatih Ekspresi gibi konvansiyonel bir trene mecbur bırakmayacağız. 12 set alındı şu an da 2 tanesi teslim alındı. Birkaç hafta içerisinde 4 tanesi daha teslim alınacak. Haziran ayına kadar hepsi gelmiş olacak. Bunlardan da Eskişehir’e 3’erli set şeklinde bir tahsis yapılacak. Eskişehir kalkışlı İstanbul ve Ankara’ya sefer konulacak. Setler bununla ilgili ayarlama yapılacak” dedi.

Yeni tarife belirlenecek

Durmuş ayrıca YHT abonman ücretlerinde yaşanan büyük artış konusunda da önemli açıklamalarda bulunarak, ücretlerde düzenleme yapılacağına dikkat çekti. Durmuş, “Abonman ücretleri konusunda bir çalışma yapılıyor. Bu abonman indirimlerinin kaldırılmasının bir sebebinin yolcu talebinin yüksek olması nedeniyle abonman kullananların bazen treni binmek boş koltuklarla hareket yaptığı dolayısıyla yolcuların buna tepki göstermesinden hareketle indirim belirlendiği yeni bir tarife belirlendiği şeklinde bir bilgi verildi. Ama buna rağmen yakın bir gelecekte ele alınacak ve yeniden bir tarife belirlenecek şeklinde bir bilgi aldım” dedi.

Anadolu Gazetesi yazarı Ali Baş Eskişehir halkının mağduriyetini şu cümleleriyle özetlemişti: “Bakın İstanbul’a uçak seferi yok! Hızlı trenlerde yer bulunmuyor! Hatta “Ana hat” trenlerinde de yer bulunmuyor! Uçak vermiyorsunuz bari Eskişehir Ekspresini verin!” 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim