• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Etihad "Dünyanın Lider Havayolu" seçildi

Etihad "Dünyanın Lider Havayolu" seçildi
Etihad Havayolları, Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen Dünya Seyahat Ödülleri gecesinde üçüncü yıl üst üste en önemli ödülü alarak “Dünyanın Lider Havayolu” unvanına sahip oldu.

ETIHAD HAVAYOLLARI ÜÇÜNCÜ KEZ “DÜNYANIN LİDER HAVAYOLU” SEÇİLDİ

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen Dünya Seyahat Ödülleri gecesinde üçüncü yıl üst üste en önemli ödülü alarak “Dünyanın Lider Havayolu” unvanına sahip oldu. Etihad Havayolları gecede ayrıca “Dünyanın Lider First Class’ı” ve “Dünyanın Ortadoğu’da Lider Havayolu” ünvanlarına da layık görüldü.

Etihad Havayolları’nın son 12 aylık performansı doğrultusunda verilen bu üç ödülde, şirketin yedi yeni noktaya uçuş başlatması, operasyonel kârlılığa geçişi ve airberlin’deki hisse oranını yüzde 29,21’e çıkararak en büyük tekil hissedar konumuna gelmesi gibi gelişmeler etkili oldu.

Etihad Havayolları CEO’su James Hogan, “Dünya Seyahat Ödülleri’nde üçüncü kez üst üste Dünyanın Lider Havayolu seçilmiş olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. 2011 yılı bizler için geçtiğimiz beş yılın meyvelerini toplamaya başladığımız, finansal ve operasyonel açıdan muhteşem bir yıldı... Bizim için konuklarımızın beklentilerini karşılamaktan daha önemli bir şey yok… Bu nedenle de yorulmadan çalışıyor; dünyanın en iyi şeflerini Diamond First Class uçuşlarımıza getirmek, gökyüzünde son teknoloji eğlence sistemleri ve internet hizmeti sunmak gibi yenilikçi çözümler geliştirmeye devam ediyoruz. Etihad Havayolları olarak bizim vizyonumuz çok net: dünyanın en iyi havayolu şirketi olmak. Dünya Seyahat Ödülleri’nde uzmanlar tarafından övgüye değer bulunmuş olmak, amacımız doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor,” şeklinde konuştu.

Wall Street Journal tarafından “seyahat endüstrisinin Oscarları” olarak tabir edilen Dünya Seyahat Ödülleri dünyadaki en iyi havayolunu, konukseverliği ve turizm markalarını ödüllendiriyor. Juri, müşteri ilişkileri, yaratıcılık, hizmet kalitesi, ürün geliştirme ve iş zekası gibi kategorilerde mükemmelik arıyor. 

Etihad Havayolları geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilen Dünya Seyahat Ödülleri’nin Ortadoğu töreninde Ortadoğu’nun Lider Havayolu ödülünün yanı sıra, En İyi First Class, En İyi Kabin Ekibi ve En İyi Uçuş Eğlence Sistemi ödüllerini de almıştı.

Etihad Havayolları’nın 2011 yılındaki başarıları:

- Avrupa’nın altıncı büyük havayolu şirketi airberlin’deki hisselerini yüzde 29,2’ye yükselterek en büyük tekil hissedar oldu.

- Üçüncü çeyrekte ilk kez operasyonel kârlılığa geçildi.

- Uzun mesafeli rotalarda hizmet veren geniş gövdeli uçak filosunda yer alacak olan ve geniş bant internet ile canlı televizyon yayını servislerini de içerecek kabin içi eğlence sistemleri için Panasonic’le değeri 1 milyar ABD Doları’nı aşan bir anlaşma imzalandı.

- Havacılık sektörüne yönelik bilgisayar teknolojileri sağlayan Sabre Havayolu Çözümleri ile değeri 1 milyar ABD Doları’nı aşan bir tedarik anlaşması imzalandı.

- Tümü beş yıldızlı otel ve restoranlarda ortalama on yıllık tecrübeye sahip ve çoğu Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış olan Etihad Havayolları first class şefleri Diamond First Class kabinlerinde hizmet vermeye başladı.

- Yeni uçuş noktaları açıklandı: Bangalore, Maldivler, Şeyseller, Chengdu, Düseldorf, Trablus, Şangay ve Nairobi

2.20120112112945.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim