• BIST 10289.39
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

Euronews’den Atatürk Havalimanı’na övgü

Euronews’den Atatürk Havalimanı’na övgü
Euronews kanalı, TAV Havalimanları’nın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nı yaz aylarında yoğunlaşan hava trafiğine karşın gecikmelerin önüne geçmeyi başaran iyi bir örnek olarak gösterdi.

Euronews’den Atatürk Havalimanı’na övgü

Türkçe dahil 10 dilde yayın yapan Euronews kanalı, TAV Havalimanları’nın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nı yaz aylarında yoğunlaşan hava trafiğine karşın gecikmelerin önüne geçmeyi başaran iyi bir örnek olarak gösterdi.

Euronews’de yayınlanan havacılık programı FLY, yaz aylarında yoğunlaşan hava trafiğine karşın yaşanan gecikmelerle mücadele yollarını ele aldığı son bölümünde TAV Havalimanları’nın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nı iyi örnek olarak gösterdi. İstanbul’un tüm dünyada çekim merkezi haline geldiğini ve yolcu sayısının hızla arttığını vurgulayan programda İstanbul Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, TAV Havalimanları Holding İş Geliştirme Direktörü Serkan Kaptan ve Avrupa havacılık otoritesi Eurocontrol’ün Trafik Planlanma Operasyonları Şefi Razvan Bucuroiu’nun görüşlerine yer verildi.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Aydın, Atatürk Havalimanı’da üçüncü bir terminalin inşası için çalışıldığını; ayrıca devlet kurumlarına ait 7 milyon metrekarelik yeni bir alanın havalimanına katılmasının söz konusu olduğunu söyledi. “Eğer bunu başarabilirsek altyapı kapasitesini çok rahatlatabileceğiz” diyen Aydın güvenlik kontrolleri ve check-in işlemlerinin hızlanması için de çaba gösterildiğini belirtti. “Ama asıl hedef, Sayın Başbakanımızın da söylediği gibi 2023 yılında 80-100 milyon yolcu kapasiteli yeni bir havalimanının İstanbul’a kazandırılması.”

TAV Havalimanları Holding İş Geliştirme Direktörü Kaptan “THY, DHMİ ve havalimanı işletmecisi olarak TAV bir ortak karar alma mekanizması oluşturdu. Bu işbirliği sayesinde hem yerde hem de havada kapasiteyi en verimli şekilde kullanabiliyoruz” dedi.

TAV’ın işletmeyi üstlendiği 2000 yılından bu yana havalimanının iki kez genişletildiğini belirten Kaptan, terminal alanının büyütüldüğünü, körük sayısının artırıldığını, artan transfer yolcu sayısına karşılık bagaj sisteminin geliştirildiğini ekledi. “2010’da apron, park yerleri ve pistlerde yapılan düzenlemelerle sadece bir yıl içinde yüzde 25 kapasite artışı sağlandı.”
Öte yandan tek tek havalimanlarında yapılan geliştirmelerin yanı sıra Avrupa hava sahasının kapasitesinin de artırılması gerekiyor. Avrupa hava sahasında yaz aylarında ortalama 30 bin uçuş gerçekleştiriliyor. Bu konuyu ele alan Eurocontrol’ün trafik planlanma operasyonları şefi Bucuroiu hava sahasındaki sektörlerin sayısını artırarak kapasite artışı sağlayacaklarını belirtiyor.

2010’da yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 8 artarak 32 milyonu geçen İstanbul Atatürk Havalimanı, trafik yoğunluğu açısından tüm Avrupa’da sekizinci sırada.

1993’te Avrupa merkezli bir bakış açısıyla çalışmak üzere kurulan haber kanalı Euronews, 151 ülkede 300 milyondan fazla haneye ulaşıyor. TRT de Euronews’in sahibi olan konsorsiyumda yer alıyor. Eurocontrol tarafından sponsor edilen FLY programı, kanalın İtalyan Masası şefi Giovanni Magi tarafından hazırlanıyor ve sunuluyor. Türkçe dahil 10 dile çevrilerek yayınlanan program bir hafta boyunca gösterilecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim